Десерт з нектаринами і порічками

Швидкий і простий десерт без випічки і складних принотувань -  фруктовий салат шматочки нектаринів прогріті у лимонному соці з порічками.

Чи доводилося вам купувати невдалі нектарини? Такі, зібрані нестиглими, щоб краще перенесли транспортування і достиглі в дорозі.


Наче з виду стиглі, але на смак таке собі, як кажуть ні людям, ні богу. От і я на днях на таке попалася. Щоб їсти — не смачно; викинути — рука не піднімається.


Але, де наша не пропадала. Вирішила протестувати один рецепт – шматочки нектаринів прогріті у лимонному соці з порічками. Їли салат з морозивом. В результаті маю ще один фруктовий, літній десерт.Рекомендую.


ІНГРЕДІЄНТИ

На чотирьох:

  • 4-5 спілих нектаринів
  • ½ лимону
  • 100 мл води
  • 30 г цукру
  • 100 г порічок
  • м'ята для сервіровки

Підготовка: 10хв

Приготування: 10 хв


Приготування:

1. Розрізати нектарин навпіл, вийняти кістянку і порізати фрукт крупними дольками.


2. Натерти цедру лимона, вичавити сік. Сік і цедру, цукор, воду закип’ятити на сковороді. Викласти нектарини і підігріти на невеликому вогні близько 2 хвилин. Фрукти повинні зберегти форму і залишитися твердуватими. Зняти сковороду з вогню. Охолодити фрукти в сиропі.


3. Обібрати порічки з гілочки. Викласти нектарини до морозива, полити сиропом. Прикрасити порічками і листочками м’яти.


0 comments:

Дописати коментар