Чи доводилося вам купувати невдалі нектарини? Такі, зібрані нестиглими, щоб краще перенесли транспортування і достиглі в дорозі.
Наче з виду стиглі, але на смак таке собі, як кажуть ні людям, ні богу. От і я на днях на таке попалася. Щоб їсти — не смачно; викинути — рука не піднімається.
Але, де наша не пропадала. Вирішила протестувати один рецепт – шматочки нектаринів прогріті у лимонному соці з порічками. Їли салат з морозивом. В результаті маю ще один фруктовий, літній десерт.Рекомендую.
ІНГРЕДІЄНТИ
На чотирьох:
- 4-5 спілих нектаринів
- ½ лимону
- 100 мл води
- 30 г цукру
- 100 г порічок
- м'ята для сервіровки
Підготовка: 10хв
Приготування: 10 хв
Приготування:
1. Розрізати нектарин навпіл, вийняти кістянку і порізати фрукт крупними дольками.
2. Натерти цедру лимона, вичавити сік. Сік і цедру, цукор, воду закип’ятити на сковороді. Викласти нектарини і підігріти на невеликому вогні близько 2 хвилин. Фрукти повинні зберегти форму і залишитися твердуватими. Зняти сковороду з вогню. Охолодити фрукти в сиропі.
3. Обібрати порічки з гілочки. Викласти нектарини до морозива, полити сиропом. Прикрасити порічками і листочками м’яти.
0 comments:
Дописати коментар