Ну ось ти й прийшов, мій улюблений серпню. Як же я рада тобі! Я так чекала цього фруктового багатства!
Тепер можна насолоджуватися динями, кавунами, абрикосами. Apropos, абрикоси. У мене є для вас простий рецептик. Якщо у вашому саду цього року вродило, обов'язково спробуйте. Абрикоси можна замінити на сливи, вишні, смородину або яблука.
ІНГРЕДІЄНТИ
- 1 кг абрикосів
- 1,5 склянки борошна
- 75 г вершкового масла кімнатної температури
- 1 склянка цукру
- 2 яйці
- 1/3 склянки рафінованої олії
- 1/2 ч.л. соди
- терта цедра апельсину або лимону
- 1 ч. л. молотого кардамону
- 1 ч.л. молотої кориці
- дрібка солі
- ванілін
Підготовка: 15-20хв
час випікання: 40 хв
температура: 180°С
Приготування:
1. Збити масло, олію і цукор до стану крему.
2. Додати по одному яйця і збити до побіління суміші.
3. Змішати в окремому посуді борошно, сіль, цедру, ваніль, корицю, кардамон і погашену соду.
4.Перемішати масляну і мучну суміші до однорідності. 5. Змастити олією і притрусити сухарями або мукою форму. Вилити тісто. Зверху викласти половинки або чертвертинки абрикосів.
6. Випікати 40 хв за температури 180 градусів.
0 comments:
Дописати коментар