Пряний абрикосовий пиріг

Рецепт простого літнього пирога з абрикосами на масляно-олійній суміші

Ну ось ти й прийшов, мій улюблений серпню. Як же я рада тобі! Я так чекала цього фруктового багатства!


Тепер можна насолоджуватися динями, кавунами, абрикосами. Apropos, абрикоси. У мене є для вас простий рецептик. Якщо у вашому саду цього року вродило, обов'язково спробуйте. Абрикоси можна замінити на сливи, вишні, смородину або яблука.


ІНГРЕДІЄНТИ

  • 1 кг абрикосів
  • 1,5 склянки борошна
  • 75 г вершкового масла кімнатної температури
  • 1 склянка цукру
  • 2 яйці
  • 1/3 склянки рафінованої олії
  • 1/2 ч.л. соди
  • терта цедра апельсину або лимону
  • 1 ч. л. молотого кардамону
  • 1 ч.л. молотої кориці
  • дрібка солі
  • ванілін

Підготовка: 15-20хв

час випікання: 40 хв

температура: 180°С


Приготування:

1. Збити масло, олію і цукор до стану крему.


2. Додати по одному яйця і збити до побіління суміші.


3. Змішати в окремому посуді борошно, сіль, цедру, ваніль, корицю, кардамон і погашену соду.


4.Перемішати масляну і мучну суміші до однорідності. 5. Змастити олією і притрусити сухарями або мукою форму. Вилити тісто. Зверху викласти половинки або чертвертинки абрикосів.


6. Випікати 40 хв за температури 180 градусів.


0 comments:

Дописати коментар