Пиріг з нектаринами і горіхами

Простий і смачний фруктовий пиріг із легкого здобного тіста, мінімум продуктів і затрат часу. Мій особистий фаворит у категорії « швиденько зважила і все перемішала»

Привіт, я повернулася. І не одна, а з надзвичайно простим і смачним пирогом.


У нього дуже легке здобне тісто, мінімум продуктів і затрат часу. Мій особистий фаворит у категорії « швиденько зважила і все перемішала».


ІНГРЕДІЄНТИ

Для тіста:

  • 85г масла або маргарину
  • 85г цукру
  • 2 яйці
  • ½ склянки молока
  • 200 г борошна
  • 1 пачечка ванільного цукру
  • 1 ст.л. натертої цедри лимону
  • 1 ½ ст.л. порошку для випічки

Всі продукти кімнатної температури


Для начинки:

  • 1 кг свіжих або консервованих нектаринів (персиків, абрикосів)
  • 50 г цукру
  • 3-4 ст.л. дрібно натертих горіхів або здобних сухариків

підготовка: 15хв

приготування: 40-45хв

температура: 180-200°С


Приготування:

1. Змішати в окремій мисці борошно, порошок для випічки та цедру.


2. Викласти у миску для збивання розм’якшене масло (маргарин) і цукор. Збити разом з до стану крему. Продовжуючи збивати додати по одному яйця.


3. Збиваючи поперемінно додавати молоко і борошняну суміш до утворення тіста.


4. Підготувати начинку. Для цього розрізати вимиті нектарини (персики, абрикоси) навпіл,видалити кістянку і порізати їх на четвертинки.


5. Розігріти духовку до 180°С.


6. Вилити тісто у форму для випікання і викласти на нього нарізані фрукти.


7. Змішати у чашці натерті горіхи та цукор. Посипати пиріг цією сумішшю.


8. Випікати 40-45хв за температури 180-200°С.

lifehack

Якщо хочете, щоб верх пирога став золотистим, можете змастити його сумішшю із 1 жовтка та 2-х ложок сметани.


0 comments:

Дописати коментар