Привіт, я повернулася. І не одна, а з надзвичайно простим і смачним пирогом.
У нього дуже легке здобне тісто, мінімум продуктів і затрат часу. Мій особистий фаворит у категорії « швиденько зважила і все перемішала».
ІНГРЕДІЄНТИ
Для тіста:
- 85г масла або маргарину
- 85г цукру
- 2 яйці
- ½ склянки молока
- 200 г борошна
- 1 пачечка ванільного цукру
- 1 ст.л. натертої цедри лимону
- 1 ½ ст.л. порошку для випічки
Всі продукти кімнатної температури
Для начинки:
- 1 кг свіжих або консервованих нектаринів (персиків, абрикосів)
- 50 г цукру
- 3-4 ст.л. дрібно натертих горіхів або здобних сухариків
підготовка: 15хв
приготування: 40-45хв
температура: 180-200°С
Приготування:
1. Змішати в окремій мисці борошно, порошок для випічки та цедру.
2. Викласти у миску для збивання розм’якшене масло (маргарин) і цукор. Збити разом з до стану крему. Продовжуючи збивати додати по одному яйця.
3. Збиваючи поперемінно додавати молоко і борошняну суміш до утворення тіста.
4. Підготувати начинку. Для цього розрізати вимиті нектарини (персики, абрикоси) навпіл,видалити кістянку і порізати їх на четвертинки.
5. Розігріти духовку до 180°С.
6. Вилити тісто у форму для випікання і викласти на нього нарізані фрукти.
7. Змішати у чашці натерті горіхи та цукор. Посипати пиріг цією сумішшю.
8. Випікати 40-45хв за температури 180-200°С.
lifehackЯкщо хочете, щоб верх пирога став золотистим, можете змастити його сумішшю із 1 жовтка та 2-х ложок сметани.
0 comments:
Дописати коментар