Ви, певно, чули про таке, а кому доводилося пробувати? Якщо ще ні, або лише ті, що подають у Празі до їх знаменитої качки, рекомендую випробувати цей рецепт.
Це — одночасно і основна страва, і десерт. Вони — майже, як вареники чи пончики, точніше, щось посередині, тільки набагато простіше. З моєї точки зору, у страви є дві суттєві переваги. По-перше, тісто, яке завжди вдається й робиться на раз-два. А ще, тут багато начинки. В її якості підійдуть і домашні абрикоси (марельки), сливи або густе повидло.
ІНГРЕДІЄНТИ
На 4 порції:
- 250 г сиру або сиркової маси
- 50-100г борошна
- 2 яйця
- 80 г манної крупи
- 50г масла або 4 ст.л. олії
- 3 ст.л. цукру
- дрібка солі
Для подачі:
- 80 г масла
- 5ст.л. панірувальних сухарів або сухарів з білої булки
- 3ст.л. маку або горіхів для посипки
Для начинки:
- 12 марельок або невеликих слив
- цукор
Підготовка: 35 хв
Приготування: 10 хв
Приготування:
1. Збити жовтки та масло (олію) до пишної маси. Додати сир (сиркову масу), сіль, манну крупу та борошно (50г).
2. Збити білок до стійких піків і домішати до сирної маси. Замісити тісто. Якщо воно вийде занадто «молодим» додати невелику кількість борошна (2-3 ст.л .).
3. Вимити і обсушити фрукти. Розрізати навпіл, видалити кістянку. В середину кожного покласти 1 ч.л. цукру і стулити половинки назад. Взяти мокрими руками порцію тіста (приблизно 1 столову ложку), розплескати, покласти в середину сливу (абрикос з цукром всередині) і сформувати кульку-кнедлик. Повторити процедуру поки тісто не закінчиться.
4. Відварити на тихому вогні у підсолений воді або на пару 15 хвилин.
5. Тим часом розтопити на сковороді масло, обжарити панірувальні сухарі з невеликою кількістю цукру. Обваляти готові кнедлики у панірувальних сухарях. Перед подачею посипати маком або посіченими горіхами.
0 comments:
Дописати коментар