Кнедлики

Солодкі кнедлі з сирного тіста — і основна страва, і десерт. Вони майже, як вареники чи пончики, точніше, щось посередині, тільки набагато простіше.

Ви, певно, чули про таке, а кому доводилося пробувати? Якщо ще ні, або лише ті, що подають у Празі до їх знаменитої качки, рекомендую випробувати цей рецепт.


Це — одночасно і основна страва, і десерт. Вони — майже, як вареники чи пончики, точніше, щось посередині, тільки набагато простіше. З моєї точки зору, у страви є дві суттєві переваги. По-перше, тісто, яке завжди вдається й робиться на раз-два. А ще, тут багато начинки. В її якості підійдуть і домашні абрикоси (марельки), сливи або густе повидло.


ІНГРЕДІЄНТИ

На 4 порції:


  • 250 г сиру або сиркової маси
  • 50-100г борошна
  • 2 яйця
  • 80 г манної крупи
  • 50г масла або 4 ст.л. олії
  • 3 ст.л. цукру
  • дрібка солі

Для подачі:


  • 80 г масла
  • 5ст.л. панірувальних сухарів або сухарів з білої булки
  • 3ст.л. маку або горіхів для посипки

Для начинки:


  • 12 марельок або невеликих слив
  • цукор

Підготовка: 35 хв

Приготування: 10 хв


Приготування:

1. Збити жовтки та масло (олію) до пишної маси. Додати сир (сиркову масу), сіль, манну крупу та борошно (50г).


2. Збити білок до стійких піків і домішати до сирної маси. Замісити тісто. Якщо воно вийде занадто «молодим» додати невелику кількість борошна (2-3 ст.л .).


3. Вимити і обсушити фрукти. Розрізати навпіл, видалити кістянку. В середину кожного покласти 1 ч.л. цукру і стулити половинки назад. Взяти мокрими руками порцію тіста (приблизно 1 столову ложку), розплескати, покласти в середину сливу (абрикос з цукром всередині) і сформувати кульку-кнедлик. Повторити процедуру поки тісто не закінчиться.


4. Відварити на тихому вогні у підсолений воді або на пару 15 хвилин.


5. Тим часом розтопити на сковороді масло, обжарити панірувальні сухарі з невеликою кількістю цукру. Обваляти готові кнедлики у панірувальних сухарях. Перед подачею посипати маком або посіченими горіхами.


0 comments:

Дописати коментар