Pasta all’arrabbiata

Паста арабіата (гострі спагеті) або "зла", як її назва перекладається з італійської, насправді походить не від арабів, а від гострого соусу. В її рецепті: часник, гострий перець чилі та помідори. Пасту можна брати будь-яку.

або гостра паста. Сьогодні я з італійською класикою. Рецепт з мінімумом складових, просто ідеальний для осіннього овочевого багатства. Перець чилі додасть страві потрібної гостроти, а її ступінь ви можете визначити на власний розсуд.


ІНГРЕДІЄНТИ

На чотирьох:

  • 500г пасти
  • 600 г помідорів
  • 2 солодких перці
  • 2 перці чилі
  • 2 зубки часнику
  • 1 цибулина-шалот (семилітка)
  • ½ пучка петрушки
  • ½ ст.л. солі, олія, перець

Підготовка 10 хв

Приготування 10 хв


Приготування:

1.Вимити помідори, відірвати хвостики. Залити окропом, так щоб вода їх повністю вкривала і залишити на 1-2 хв поки шкірка не почне тріскатися. Після цього перекласти у посуд з дуже холодною водою.


2. Зробити на тильній стороні помідора хрестоподібний надріз і зняти з нього шкірку. Нарізати м'ясисту частину кубиками.


3. Розрізати паприку (солодкий перець) навпіл, видалити насінник, нарізати на кубики 1 см завбільшки.


4. Почистити і посікти цибулину-шалот і часник.


5. Видалити насіння і перетинки з перців-чилі. Нарізати тоненькими смужками.


6. Розігріти олію на сковороді, потушити до м'якості часник і цибулю.


7. Додати по черзі паприку, помідори, чилі. Потушити 10 хвилин


8. Тим часом відварити у підсоленій воді пасту до стану « al dente » . Відцідити, додати до соусу, перемішати, посипати посіченою петрушкою, посолити, поперчити і витримати на вогні ще 1-2 хвилини. Відразу подавати.

P.S.

Вся гострота перців-чилі сконцентрована в перетинках і насінні. Якщо ви хочете додати соусу гостроти, додайте до нього декілька насінин. І не забудьте добре вимити руки, щоб уникнути подразнення шкіри.


0 comments:

Дописати коментар