або гостра паста. Сьогодні я з італійською класикою. Рецепт з мінімумом складових, просто ідеальний для осіннього овочевого багатства. Перець чилі додасть страві потрібної гостроти, а її ступінь ви можете визначити на власний розсуд.
ІНГРЕДІЄНТИ
На чотирьох:
- 500г пасти
- 600 г помідорів
- 2 солодких перці
- 2 перці чилі
- 2 зубки часнику
- 1 цибулина-шалот (семилітка)
- ½ пучка петрушки
- ½ ст.л. солі, олія, перець
Підготовка 10 хв
Приготування 10 хв
Приготування:
1.Вимити помідори, відірвати хвостики. Залити окропом, так щоб вода їх повністю вкривала і залишити на 1-2 хв поки шкірка не почне тріскатися. Після цього перекласти у посуд з дуже холодною водою.
2. Зробити на тильній стороні помідора хрестоподібний надріз і зняти з нього шкірку. Нарізати м'ясисту частину кубиками.
3. Розрізати паприку (солодкий перець) навпіл, видалити насінник, нарізати на кубики 1 см завбільшки.
4. Почистити і посікти цибулину-шалот і часник.
5. Видалити насіння і перетинки з перців-чилі. Нарізати тоненькими смужками.
6. Розігріти олію на сковороді, потушити до м'якості часник і цибулю.
7. Додати по черзі паприку, помідори, чилі. Потушити 10 хвилин
8. Тим часом відварити у підсоленій воді пасту до стану « al dente » . Відцідити, додати до соусу, перемішати, посипати посіченою петрушкою, посолити, поперчити і витримати на вогні ще 1-2 хвилини. Відразу подавати.
P.S.Вся гострота перців-чилі сконцентрована в перетинках і насінні. Якщо ви хочете додати соусу гостроти, додайте до нього декілька насінин. І не забудьте добре вимити руки, щоб уникнути подразнення шкіри.
0 comments:
Дописати коментар