Кальмари з помідорами

Кальмари, тушковані з помідорами — соус до пасти, а може швидка закуска-брускета.Виходить дуже смачно і по-італійськи.

Так, на фото зовсім не кальмари, бо у їх у магазині не було. Але вони були в оригинальному рецепті.


І це означає, що він годиться для будь-яких морських гадів: каракатиць, восьминогів і навіть мушель. Виходить дуже смачно і по-італійськи. Можна подати на підсмажених шматочках хліба або використати як соус.


ІНГРЕДІЄНТИ

  • 500 г кальмарів
  • 3-4 помідори
  • ½ гострого перця (без насіння)
  • 1-2 зубчика часнику
  • 100 мл білого вина
  • 2 ст.л. олії
  • петрушка
  • сіль, перець

Підготовка 15 хв

Приготування 30 хв


Приготування:

1. Вимити, почистити і нарізати кубиками овочі.


2.Налити олію на холодну сковороду, викласти помідори, часник, гострий перець і потушкувати під кришкою на тихому вогні 10-15 хв.


3. Тим часом вимити і почистити кальмарів; нарізати їх шматочками або кільцями.


4. Влити до соусу вино, довести його до кипіння після чого додати кальмарів і витримати все на мінімальному вогні ще 15 хвилин.


5. Готову страву посипати посіченою петрушкою. Подавати як закуску або соус до пасти.


0 comments:

Дописати коментар