Так, на фото зовсім не кальмари, бо у їх у магазині не було. Але вони були в оригинальному рецепті.
І це означає, що він годиться для будь-яких морських гадів: каракатиць, восьминогів і навіть мушель. Виходить дуже смачно і по-італійськи. Можна подати на підсмажених шматочках хліба або використати як соус.
ІНГРЕДІЄНТИ
- 500 г кальмарів
- 3-4 помідори
- ½ гострого перця (без насіння)
- 1-2 зубчика часнику
- 100 мл білого вина
- 2 ст.л. олії
- петрушка
- сіль, перець
Підготовка 15 хв
Приготування 30 хв
Приготування:
1. Вимити, почистити і нарізати кубиками овочі.
2.Налити олію на холодну сковороду, викласти помідори, часник, гострий перець і потушкувати під кришкою на тихому вогні 10-15 хв.
3. Тим часом вимити і почистити кальмарів; нарізати їх шматочками або кільцями.
4. Влити до соусу вино, довести його до кипіння після чого додати кальмарів і витримати все на мінімальному вогні ще 15 хвилин.
5. Готову страву посипати посіченою петрушкою. Подавати як закуску або соус до пасти.
0 comments:
Дописати коментар