Паста з лисичками

Простий і швидкий соус для спагеті або тальятеле з грибами-лисичками. Рецепт одразу в двох варіантах; один з вершковим соусом, інший типово італійський - з вином. Все за 25 хвилин.

Якби мене запитали за чим я ностальгую цієї осені, відповіддю було б: «За грибами». На Поліссі це називають «Ходити на гриби».


Моя душа скучила за цими прогулянками тихим сонячним післяобіднім або мокрим вранішнім лісом з кимось із друзів або рідних. За цим смішним змаганням у кого більше. За приємною втомою від багатогодинного ходіння і передозування киснем. А ще, за оранжевими лисичками, які полегшували «тихе полювання», наповнюючи порожнього кошика своїм радісним кольором і пряним запахом.


Сьогодні у мене дуже простий і швидкий рецепт, який дуже пасує до вересня і мого настрою - паста з лисичками. Ці гриби – одні з небагатьох, які не вимагають довгої термічної обробки. В одному описі ви знайдете рецепт одразу в двох варіантах; один з вершковим соусом, інший типово італійський - з вином. Все за 25 хвилин.


ІНГРЕДІЄНТИ

На 4 порції:

  • 250-300г лисичок
  • 400 г спагеті або іншої пасти на ваш смак
  • 200 мл вершків або білого вина
  • ½ пучка петрушки
  • сіль, перець

Підготовка:10 хв

Приготування: 20-25 хв


Приготування:

1. Почистити, помити гриби, нарізати їх на невеликі шматочки.


2. Розігріти на сковороді 1 ст.л. олії, додати лисички і обережно їх перемішуючи, обжарити. Коли рідина, яка виділиться із грибів повністю випарується і вони набудуть золотавої скоринки додати 200 мл вершків (вина) і витримати на вогні доки рідина не випарується наполовину.


3. Тим часом відварити пасту до стану al dente. Відцідити, додати до соусу, посолити, поперчити, обережно перемішати.


4. Перед подачею на стіл посипати дрібно нарізаною петрушкою.


Коментар: Не повторюйте мою помилку, наріжте лисички на менші шматочки і коли будете їх обжарювати, дочекайтеся доки випарується вся рідина. Інакше після додавання вершків (вина) гриби втратять свій яскравий колір.


0 comments:

Дописати коментар