Легкі лимонні кексики

Лимонні кекси-мафіни. Прості, запашні та легкі.Ідеальне доповнення до суботнього сніданку. Особливо осіннього, прохолодного і туманного. Коли хочеться трохи сонця і кави.

Вони ж мафіни. Ідеальне доповнення до суботнього сніданку. Особливо осіннього, прохолодного і туманного. Коли хочеться трохи сонця і кави.


Ці кекси дуже смачні, запашні та легкі. Легкі у всіх смислах, і я маю на увазі не лише «пишність» структури, але й калорії, бо більша частина жиру тут замінена на йогурт. Крім того, їх дуже просто зробити. То що, печемо разом?


ІНГРЕДІЄНТИ

на 12 кексів:


  • 250 г борошна
  • 100 г цукру
  • 1 яйце
  • цедра ½ лимона
  • 1,5ч.л. порошку для випічки
  • 1 дрібка солі
  • 70мл олії
  • 1 баночка (125 мл) лимонного йогурту
  • 80мл молока

Підготовка: 15-20хв

Приготування: 20 хвилин

Температура: 180°С


Приготування:

1. Для підготовки тіста змішати у окремій мисці сухі інгредієнти: борошно, порошок для випічки, сіль, терту лимонну цедру, дрібку солі.


2. У іншій збийте олію з цукром і йогуртом до побіління, додайте по черзі яйце, молоко і продовжуйте збивати до пишності.


3. Розігрійте духовку до температури 180°С. Вистеліть форму для випічки паперовими тарталетками або виріжте чотирикутники відповідного розміру з пергаментного паперу.


4. За допомогою ложки наповніть форми тістом і поставте їх у розігріту духовку.


Випікайте 20-25 хвилин на середньому рівні час від часу перевіряючи готовність кексів зубочисткою. Якщо занурена у середину вона виходить сухою, мафіни готові. Найкраще смакує наступного дня (якщо доживуть :).

lifehack

Саморобні паперові формочки, можна зробити за допомогою бляшаної банки з-під пива або коли. Для цього переверніть її дном догори і покладіть квадрати з пергаментного паперу посередині. Сильно притисніть і загніть краї донизу.


0 comments:

Дописати коментар