Вони ж мафіни. Ідеальне доповнення до суботнього сніданку. Особливо осіннього, прохолодного і туманного. Коли хочеться трохи сонця і кави.
Ці кекси дуже смачні, запашні та легкі. Легкі у всіх смислах, і я маю на увазі не лише «пишність» структури, але й калорії, бо більша частина жиру тут замінена на йогурт. Крім того, їх дуже просто зробити. То що, печемо разом?
ІНГРЕДІЄНТИ
на 12 кексів:
- 250 г борошна
- 100 г цукру
- 1 яйце
- цедра ½ лимона
- 1,5ч.л. порошку для випічки
- 1 дрібка солі
- 70мл олії
- 1 баночка (125 мл) лимонного йогурту
- 80мл молока
Підготовка: 15-20хв
Приготування: 20 хвилин
Температура: 180°С
Приготування:
1. Для підготовки тіста змішати у окремій мисці сухі інгредієнти: борошно, порошок для випічки, сіль, терту лимонну цедру, дрібку солі.
2. У іншій збийте олію з цукром і йогуртом до побіління, додайте по черзі яйце, молоко і продовжуйте збивати до пишності.
3. Розігрійте духовку до температури 180°С. Вистеліть форму для випічки паперовими тарталетками або виріжте чотирикутники відповідного розміру з пергаментного паперу.
4. За допомогою ложки наповніть форми тістом і поставте їх у розігріту духовку.
Випікайте 20-25 хвилин на середньому рівні час від часу перевіряючи готовність кексів зубочисткою. Якщо занурена у середину вона виходить сухою, мафіни готові. Найкраще смакує наступного дня (якщо доживуть :).
lifehackСаморобні паперові формочки, можна зробити за допомогою бляшаної банки з-під пива або коли. Для цього переверніть її дном догори і покладіть квадрати з пергаментного паперу посередині. Сильно притисніть і загніть краї донизу.
0 comments:
Дописати коментар