Іноді на мене напада ностальгія. Хочеться чогось такого давнього, з дитинства, наприклад зефіру із тим самим смаком.
В таких випадках доводиться гуглити і вдаватися до експериментів.
Що сказати? Воно й справді той незабутній дитинства. От тільки дивуюся, як ми могли таке солодюще їсти?
ІНГРЕДІЄНТИ
- 250г яблучного пюре /(4 яблука)
- 250г цукру
- 1 білок
- 1 пакетик ванільного цукру
Для сиропу:
- 475г цукру
- 160 мл води
- 8г агару (3 ч.л.)
Підготовка: 15-20хв
Приготування: 50хв
Витримати: 3год
Час очікування: 24год
Температура: 170°С
Додатково : цукрова пудра для посипання кондитерський мішок або торбинка для заморожування, насадка зірочка, восковий папір
Приготування:
0. Підготувати місце на якому у наступні 24 години буде застигати ваш зефір. Застелити його папером для випічки.
1. Запекти яблука (краще брати кислі сорти) разом із шкіркою і насінням у духовці. Розрізати їх навпіл, видалити насіння і вишкребти м'якуш.
2. За допомогою блендеру зробити пюре або протерти яблука через сито. Додати до суміші цукор, ваніль, розмішати і залишити до повного охолодження.
3. Замочити агар-агар у холодній воді (160 мл), підігріти на середньому вогні до розпускання. Додати цукор, розмішати і довести до кипіння. Витримати на середньому вогні близько 5 хвилин і уварити до стану коли з піднятої ложки потягнеться тонка нитка. Виключити вогонь і залишити злегка охолодитися. Майте на увазі, агар-агар застигає за кімнатної температури.
4. Викласти яблучне пюре у велику миску, додати до нього у два прийоми білок і збити до утворення пишної маси. Продовжуючи збивати, вливати цівкою злегка охолоджений сироп. Маса стане схожою на безе, пишною і збільшиться в об'ємі.
5. Дуже швидко перекласти масу у кондитерський мішок з насадкою або торбинку для заморожування овочів із зрізаним кінчиком. Вичавити зефір бажаного розміру на восковий папір і залишити застигати у теплому місці наступні 24 години.
6. Наступного дня посипати зефір цукровою пудрою і скласти денцями (вони залишаться липкими) попарно.
Зберігати у герметично закритому посуді.
0 comments:
Дописати коментар