Всім привіт! Ну що, святкуємо День всіх святих, він же американський геллоуін? Я вже свою гарбузку «зарізала».
Правда, не на ліхтар Джека для заблудших душ, а у яскравий італійський супчик. Він і дійсно, як стверджує назва, виходить ніжним та оксамитовим. Крім того, без типового гарбузового присмаку, що однозначно сподобається гарбузовим не-фанатам.
На сьогодні це — один з найвдаліших, найпростіших і найшвидших варіантів осіннього супу-пюре.
ІНГРЕДІЄНТИ
На чотирьох:
- 500 г гарбуза (почищеного від шкірки)
- 1 цибулина або 1 шт пору (лук-порей)
- 2 картоплини
- 500 мл води
- 2 ст л натертого пармезану
- 100 г м’якого сиру або вершків сіль перець
Для подачі:
- ½ пучка петрушки
- рожевий перець
- гарбузова олія
- 100 г пору, напівкільцями
підготовка 15 хвилин
приготування:15-20 хвилин
Приготування:
1. Вимити і почистити овочі. Посікти дрібно цибулю, нарізати гарбуз і картоплю великими кубиками (якщо замість цибулі — пір, нарізати його білу частину кружальцями).
2. Викласти овочі у велику каструлю, залити водою і відварити до готовності.
3. Злити овочевий відвар у окремий посуд; перетерти овочі за допомогою блендера або через сито на пюре.
4. Викласти овочеве пюре і відвар у каструлю, додати сири (вершки), 100г пору, нарізаного напівкільцями посолити, поперчити. Довести до кипіння.
5. Для подачі подрипати невеликою кількістю гарбузової олії, посипати нарізаною петрушкою, і рожевим перцем.
P.S. цей суп таки варто робити з цибулею-пором. Покладений у вже готову страву, він додає пікантну нотку. Більше того, наступного разу замість м’якого сиру, я покладу горгондзолу для більшої пікантності.
0 comments:
Дописати коментар