vellutata di zucca або гарбузовий суп по-італійськи

Яскравий італійський супчик. Він і дійсно виходить ніжним та оксамитовим без типового гарбузового присмаку. один з найвдаліших, найпростіших і найшвидших варіантів осіннього супу-пюре.

Всім привіт! Ну що, святкуємо День всіх святих, він же американський геллоуін? Я вже свою гарбузку «зарізала».


Правда, не на ліхтар Джека для заблудших душ, а у яскравий італійський супчик. Він і дійсно, як стверджує назва, виходить ніжним та оксамитовим. Крім того, без типового гарбузового присмаку, що однозначно сподобається гарбузовим не-фанатам.


На сьогодні це — один з найвдаліших, найпростіших і найшвидших варіантів осіннього супу-пюре.


ІНГРЕДІЄНТИ

На чотирьох:

  • 500 г гарбуза (почищеного від шкірки)
  • 1 цибулина або 1 шт пору (лук-порей)
  • 2 картоплини
  • 500 мл води
  • 2 ст л натертого пармезану
  • 100 г м’якого сиру або вершків сіль перець

Для подачі:

  • ½ пучка петрушки
  • рожевий перець
  • гарбузова олія
  • 100 г пору, напівкільцями

підготовка 15 хвилин

приготування:15-20 хвилин


Приготування:

1. Вимити і почистити овочі. Посікти дрібно цибулю, нарізати гарбуз і картоплю великими кубиками (якщо замість цибулі — пір, нарізати його білу частину кружальцями).


2. Викласти овочі у велику каструлю, залити водою і відварити до готовності.


3. Злити овочевий відвар у окремий посуд; перетерти овочі за допомогою блендера або через сито на пюре.


4. Викласти овочеве пюре і відвар у каструлю, додати сири (вершки), 100г пору, нарізаного напівкільцями посолити, поперчити. Довести до кипіння.


5. Для подачі подрипати невеликою кількістю гарбузової олії, посипати нарізаною петрушкою, і рожевим перцем.

P.S. цей суп таки варто робити з цибулею-пором. Покладений у вже готову страву, він додає пікантну нотку. Більше того, наступного разу замість м’якого сиру, я покладу горгондзолу для більшої пікантності.


0 comments:

Дописати коментар