Різото з яблуками

Міланська класика — різото, але у трохи незвичному фруктовому варіанті. Підглянула я його в одного італійського шеф-кухаря.

Привіт, у мене сьогодні простий і швидкий рецепт. Більше того, міланська класика — різотто, але у трохи незвичному фруктовому варіанті. Підглянула я його в одного італійського шеф-кухаря.


Скажу одразу, це — абсолютно нетипово і настільки ж смачно. У головній ролі яблука. У мене —звичайні безродні із садка. В оригінальному рецепті був "Голден".


ІНГРЕДІЄНТИ

На чотирьох :

  • 300 г рису для різото
  • 100 г м'якого сиру (горгондзола, козиний, сир з пліснявою)
  • 150мл білого або рожевого вина
  • 3 середніх яблука "Голден"
  • 1 лимон
  • 1 цибулина-шалот
  • 3 зелених цибулини
  • 4 ст.л. олії
  • 1 л овочевого відвару або розведений бульйонний кубик
  • тим'ян, розмарин сіль, перець, мускатний горіх

Додатково : глибока сковорода з товстими стінками


підготовка 10 хвилин

приготування:20-25 хвилин


Приготування:

1. Вимити і почистити овочі; на яблуках залишити шкірку.


2. Нарізати яблука кубиками 1,5х1,5см, покропити лимонним соком. Відкласти шматочки із шкіркою окремо.


3. Нарізати зелену цибулю спочатку на шматочки довжиною 10 см, а потім поздовж тонкими смужками. Розігріти на сковороді декілька ложок олії і обжарити її до золотистого кольору. Витягти на паперовий рушник.


4. Підготувати бульйон. Розігріти овочевий відвар або просто розчинити бульйонний кубик у кип’ятку. Тримати гарячим.


5. Дрібно нарізати цибулю-шалот (семилітку) маленькими кубиками. Потушкувати на олії до прозорості (приблизно 2-3 хв.).


6. Додати рис. Добре перемішати і обсмажити 2-3 хвилини на середньому вогні до блиску. Додати 150 мл білого або рожевого вина. Постійно перемішувати масу доки воно не випарується.


7. Викласти частину яблук (із шкіркою).


9. Додати черпак гарячого відвару і перемішати. Постійно помішуючи рис, додавати по черпаку бульйону кожен раз коли рідина майже випарується. Готувати таким чином різотто ще 15 хвилин. Рис стане кремоподібним, але при цьому ще залишиться трохи твердим всередині.


10. Додати решту яблук, сир перемішати і витримати на вогні ще 2-3 хвилини. Посолити, поперчити, присмачити дрібкою тертого мускатного горіха, листочками тим'яну і розмарину.


11. Виключити вогонь і залишити «відпочити» на 1-2 хвилини.


12. Прикрасити дольками яблука, обсмаженою цибулею і подавати .

P.S. Цедра половини лимона і дрібка шафрану додадуть страві яскраву фарбу і додатковий аромат.


0 comments:

Дописати коментар