Всім привіт! Що ви готуєте коли залишаєтесь на самоті і хочеться зекономити час і сили?
Тобто, на кухню жене банальне почуття голоду, а кулінарну музу зачинено у шафі підпертій колодочкою. Мені в пригоді стають улюблені баклажани. Тому сьогодні страва з серії «для лінивих», бо головне у ній простота і мінімум моєї активної участі.
ІНГРЕДІЄНТИ
На чотирьох:
- 4 баклажани
- 100-150 г сиру фета або бринзи
- 1-2 головки часнику 1 пучок петрушки
- 5-6 ст.л.
- оливкової олії
- сіль, перець
- сік 1 лимона
підготовка 5 хвилин
приготування:15-20 хвилин
Приготування:
1. Розігрійте гриль духовки до максимуму.
2. Викладіть вимиті баклажани на лист. Поставте в духовку і запікайте 15-20 хвилин, повертаючи кожні 5 хвилин. Готові овочі м’які на дотик; їх шкірка коричневого-фіолетового кольору.
3.Тим часом наріжте дрібно петрушку, часник і змішайте їх із оливковою олією.
4. Вийміть лист із духовки, перекладіть готові овочі на тарілку залиште охолодитися на 2 хвилини.
5. Розріжте баклажани поздовж на дві половини. На кожній зробіть надрізи сіточкою.
6. Полийте м’якуш олією, зверху розкришіть сир, посоліть поперчіть.
7. Перед подачею полийте лимонним соком.
0 Коментарі