Запечені баклажани

Баклажани запечені в духовці з сиром фета  — страва з серії «для лінивих», бо головне у ній простота і мінімум моєї активної участі.

Всім привіт! Що ви готуєте коли залишаєтесь на самоті і хочеться зекономити час і сили?


Тобто, на кухню жене банальне почуття голоду, а кулінарну музу зачинено у шафі підпертій колодочкою. Мені в пригоді стають улюблені баклажани. Тому сьогодні страва з серії «для лінивих», бо головне у ній простота і мінімум моєї активної участі.


ІНГРЕДІЄНТИ

На чотирьох:

  • 4 баклажани
  • 100-150 г сиру фета або бринзи
  • 1-2 головки часнику 1 пучок петрушки
  • 5-6 ст.л.
  • оливкової олії
  • сіль, перець
  • сік 1 лимона

підготовка 5 хвилин

приготування:15-20 хвилин


Приготування:

1. Розігрійте гриль духовки до максимуму.


2. Викладіть вимиті баклажани на лист. Поставте в духовку і запікайте 15-20 хвилин, повертаючи кожні 5 хвилин. Готові овочі м’які на дотик; їх шкірка коричневого-фіолетового кольору.


3.Тим часом наріжте дрібно петрушку, часник і змішайте їх із оливковою олією.


4. Вийміть лист із духовки, перекладіть готові овочі на тарілку залиште охолодитися на 2 хвилини.


5. Розріжте баклажани поздовж на дві половини. На кожній зробіть надрізи сіточкою.


6. Полийте м’якуш олією, зверху розкришіть сир, посоліть поперчіть.


7. Перед подачею полийте лимонним соком.

Дописати коментар

0 Коментарі