Пиріг з яблуками і мандаринами

Хто хоче поснідати як італійці? Рецепт незвичного пирога з яблуками та мандаринами

Привіт! Хочете трохи солодкого на сніданок? Пропоную приготуватися до суботнього вечора чи недільного ранку наперед, адже смачного яблучного пирога повинно вистачити на вихідні.


А це означає, що навіть заплаканого листопадового ранку ми будемо втішатися тим, що снідаємо, як італійці.


ІНГРЕДІЄНТИ

  • 200 г борошна
  • 4 мандарини
  • 2 яйця
  • 70 г вершкового масла
  • 1ст.л. сметани або йогурту
  • 130 г цукру
  • 3 яблука
  • 1 пачечка порошку для випічки

Для посипки

  • 80 г горіхів
  • цукрова пудра

Підготовка: 20 хв

Випікання: 40-45 хв

Температура:170°С


Приготування:

1. Вимити фрукти. Натерти цедру та вичавити сік із мандаринів. М’якуш (крім білих шкурок) зберегти.


2. Нарізати яблука дольками.


3. Змішати борошно з порошком для випічки і просіяти через сито.

4. Збити цукор з розтопленим маслом до розчинення, додати по одному яйця і збити до побіління.


5. Продовжуючи збивати, додати м’якуш мандаринів, 1 ч.л. цедри, по ложці борошно, невеликими порціями мандариновий сік.


6. Розігріти духовку до 180°С.


7. Змастити форму для випікання маслом або рафінованою олією. Присипати панірувальними сухарями, манкою або борошном.


8. Вилити тісто у форму, Зверху викласти яблука, присипати подрібненими горіхами.


9. Випікати 35-40 хвилин за температури 170° протягом 30-40 хвилин. Готовність перевірити «на суху паличку» (зубочистка чи сірник, встромлений у тісто повинен вихо дити сухим). Готовий пиріг посипати цукровою пудрою та залишками тертої мандаринової шкірки.


0 comments:

Дописати коментар