Привіт! Хочете трохи солодкого на сніданок? Пропоную приготуватися до суботнього вечора чи недільного ранку наперед, адже смачного яблучного пирога повинно вистачити на вихідні.
А це означає, що навіть заплаканого листопадового ранку ми будемо втішатися тим, що снідаємо, як італійці.
ІНГРЕДІЄНТИ
- 200 г борошна
- 4 мандарини
- 2 яйця
- 70 г вершкового масла
- 1ст.л. сметани або йогурту
- 130 г цукру
- 3 яблука
- 1 пачечка порошку для випічки
Для посипки
- 80 г горіхів
- цукрова пудра
Підготовка: 20 хв
Випікання: 40-45 хв
Температура:170°С
Приготування:
1. Вимити фрукти. Натерти цедру та вичавити сік із мандаринів. М’якуш (крім білих шкурок) зберегти.
2. Нарізати яблука дольками.
3. Змішати борошно з порошком для випічки і просіяти через сито.
4. Збити цукор з розтопленим маслом до розчинення, додати по одному яйця і збити до побіління.
5. Продовжуючи збивати, додати м’якуш мандаринів, 1 ч.л. цедри, по ложці борошно, невеликими порціями мандариновий сік.
6. Розігріти духовку до 180°С.
7. Змастити форму для випікання маслом або рафінованою олією. Присипати панірувальними сухарями, манкою або борошном.
8. Вилити тісто у форму, Зверху викласти яблука, присипати подрібненими горіхами.
9. Випікати 35-40 хвилин за температури 170° протягом 30-40 хвилин. Готовність перевірити «на суху паличку» (зубочистка чи сірник, встромлений у тісто повинен вихо дити сухим). Готовий пиріг посипати цукровою пудрою та залишками тертої мандаринової шкірки.
0 comments:
Дописати коментар