Свинина в червоному маринаді

Красна (красива) печеня з надзвичайно цікавим соусом із червоного буряка, тобаско і гренадина. Виходить дуже смачно незалежно від того запечете ви її у духовці чи на грилі.

Привіт, як ви думаєте, що буде якщо змішати червоне вино, буряковий сік, гранатовий сироп, соєвий соус і замаринувати у цьому звичайне м’ясо?


Думаєте бурда? — а буде дуже красива червона печеня з надзвичайно цікавим соусом. Виходить дуже смачно незалежно від того запечете ви її у духовці чи на грилі.


ІНГРЕДІЄНТИ

на 500г свиного філе

  • 50 мл соку з червоного буряка
  • 150 мл червоного вина
  • 2 ст.л. соєвого соусу
  • 2 ст.л. гранатового сиропу (гренадин)
  • 0,5 ч.л. табаско
  • 1 ч.л. солодкої паприки
  • сіль, перець олія для обжарювання

Підготовка: 10 хв

Витримка 12+1год

Запікання: 60 хв

Температура:130°С


Приготування:

1. Приготувати маринад. Змішати сік червоного буряка (у мене було 3 шматочки відвареного), червоне вино, соєвий соус, сироп, табаско, паприку. Викласти свинину у пластиковий пакет для заморозки або глибоку тарілку, залити маринадом і залишити маринуватися у холодильнику 10-12 годин. За годину до приготування вийняти м’ясо з маринаду, обсушити паперовим рушником і залишити у теплі, щоб воно набуло кімнатної температури.


2. Нагріти духовку до 130°С.


3.Розігріти на сковороді невелику кількість олії. Викласти філе і обжарити з усіх боків до утворення рум’яної шкірки.


4.Перекласти свинину на лист і поставити в духовку. Запікати 60хв за температури 130°С. Вийняти з духовки, загорнути у фольгу і залишити "відпочити" на 10 хвилин.


5.Тим часом вилити маринад у сковороду, в якій обжарювалося м’ясо і уварити. Він повинен загуснути і стати схожим на сироп.


6.Нарізати філе на порційні шматки, посолити, поперчити. Подавати на попередньо підігрітих тарілках, поливши соусом.

P.S. Коли я тестувала цей рецепт першого разу, то побоялася додавати буряковий сік (через його характерний присмак). Тоді м’ясо вийшло смачним, але трохи блідим. Того разу обійшлося і без табаско, тому його можна спокійно замінити перцем чилі. А от гренадин (гранатовий сироп) - тут ключовий інгредієнт, він надає страві цікавої солодкуватої нотки.

Смачного! І нехай на вашій кухні все вдається!


0 comments:

Дописати коментар