А ще її назвивають картоплею герцогині (англ.Duchess potatoes), бо з французької (pommes de terre duchesse) «Дюшес» саме так і перекладається - герцогиня.
Такий собі естетичний гарнір із звичайної бараболі для особливих подій. Я б сказала, що й смак у страви елегантніший від звичайного пюре, бо залишаючись м’якою і ніжною всередині, зверху вона захищена рум’яною шкіркою.
Перед тим, як ми перейдемо до рецепту декілька коментарів:
- Для приготування краще за все брати «стару» картоплю, вона менш водяниста.
- Всі процедури проводяться із гарячою картоплею.
- Ті, хто особливо люблять зарум’янену шкірочку, можуть змастити «Дюшес» яєчним жовтком.
ІНГРЕДІЄНТИ
- 500 г картоплі
- 50 г вершкового масла
- 50 г тертого сиру «Пармезан»
- сіль, перець
- мускатний горіх
- 1 жовток
Додатково: кондитерський мішок
Підготовка: 15 хв
Приготування: 30-40хв
Запікання: 15 хв
Температура:180°С
Приготування:
1. Вимийте, почистіть картоплю і відваріть її до м’якості (залежно від сорту це може тривати 30-40 хвилин). Можна також відварити картоплю в лушпинні і почистити її вже готовою.
2. Злийте воду, додайте масло, сир «Пармезан» і розімніть до утворення гладкого, однорідного пюре.
3. Посоліть, поперчіть, додайте жовток і мускатний горіх (на кінчику ножа) та перемішайте, якщо суміш буде рідкуватою, додайте ще одного жовтка.
4. Розігрійте духовку до 180-200°С.
5. Перекладіть пюре в кондитерський мішок з насадкою або у пластикову торбинку для заморозки із зрізаним кінчиком.
6. Вичавіть порції на деко, застелене папером для випічки.
7. Поставте в духовку і запікайте за 180°С протягом 15-20 хвилин до утворення золотавої скоринки.
8. Вийміть з духовки і одразу подавайте.
0 comments:
Дописати коментар