Картопля «Дюшес»

Естетичний гарнір із звичайної бараболі для особливих подій. Я б сказала, що й смак у страви елегантніший від звичайного пюре, бо залишаючись м’якою і ніжною всередині, зверху вона захищена рум’яною шкіркою.

А ще її назвивають картоплею герцогині (англ.Duchess potatoes), бо з французької (pommes de terre duchesse) «Дюшес» саме так і перекладається - герцогиня.


Такий собі естетичний гарнір із звичайної бараболі для особливих подій. Я б сказала, що й смак у страви елегантніший від звичайного пюре, бо залишаючись м’якою і ніжною всередині, зверху вона захищена рум’яною шкіркою.


Перед тим, як ми перейдемо до рецепту декілька коментарів:


- Для приготування краще за все брати «стару» картоплю, вона менш водяниста.

- Всі процедури проводяться із гарячою картоплею.

- Ті, хто особливо люблять зарум’янену шкірочку, можуть змастити «Дюшес» яєчним жовтком.


ІНГРЕДІЄНТИ

  • 500 г картоплі
  • 50 г вершкового масла
  • 50 г тертого сиру «Пармезан»
  • сіль, перець
  • мускатний горіх
  • 1 жовток

Додатково: кондитерський мішок


Підготовка: 15 хв

Приготування: 30-40хв

Запікання: 15 хв

Температура:180°С


Приготування:

1. Вимийте, почистіть картоплю і відваріть її до м’якості (залежно від сорту це може тривати 30-40 хвилин). Можна також відварити картоплю в лушпинні і почистити її вже готовою.


2. Злийте воду, додайте масло, сир «Пармезан» і розімніть до утворення гладкого, однорідного пюре.


3. Посоліть, поперчіть, додайте жовток і мускатний горіх (на кінчику ножа) та перемішайте, якщо суміш буде рідкуватою, додайте ще одного жовтка.


4. Розігрійте духовку до 180-200°С.


5. Перекладіть пюре в кондитерський мішок з насадкою або у пластикову торбинку для заморозки із зрізаним кінчиком.


6. Вичавіть порції на деко, застелене папером для випічки.


7. Поставте в духовку і запікайте за 180°С протягом 15-20 хвилин до утворення золотавої скоринки.


8. Вийміть з духовки і одразу подавайте.


0 comments:

Дописати коментар