Апельсиновий пиріг

Італійський пиріг з апельсинами на олії. Такі пироги (кекси) мають легку структуру і виходять не такими сухими, як на маргарині або маслі.

Привіт! Сьогодні я з кексиком. Цього разу — італійським.


Минулого року я тестувала його французький варіант (рецепт тут), а цієї осені черга південного сусіда.


Ви, можливо помітили, що на відміну від французів або німців, італійці часто використовують олію у випічці. Такі пироги (кекси) мають легку структуру і виходять не такими «сухими», як випічка на маргарині або маслі.


Але, щоб уникнути характерного запаху, краще за все використовувати рафіновану соняшникову або кукурудзяну олії.



ІНГРЕДІЄНТИ

  • 1 апельсин (краще за все органічний)
  • 250 г цукру
  • 300 г борошна
  • 100 мл рафінованої олії
  • 100 мл молока
  • 3 яйця
  • 1 ст.л. коньяку або наливки
  • 1 пакетик порошку для випічки
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • дрібка солі

Додатково: форма для випічки 20-22 см


Підготовка: 15 хв

Випікання: 50 хв

Температура:180°С


Приготування:

1.Вимийте апельсин гарячою водою із содою. Натріть цедру, зріжте апельсинову шкірку (як це робити я писала тут).

2.Покладіть все у блендер і перетріть до стану пюре.


3. У великій мисці змішайте борошно, порошок для випічки та сіль. Збийте до побіління яйця з олією і, продовжуючи збивати, поступово додайте невеликими порціями цукор та пюре з апельсинів.


4. Акуратно змішуючи спатулою, додайте у миску з борошном молоко і яєчну суміш.


5. Розігрійте духовку до 180°С .


6. Змастіть форму для випічки жиром, присипте борошном або панірувальними сухарями.


7.Перелийте тісто у форму, поставте її в духовку і випікайте 50-60 хвилин за 180°С час від часу перевіряючи готовність "на суху паличку".


8. Охолоджений пиріг посипте цукровою пудрою.


0 comments:

Дописати коментар