Привіт! Сьогодні я з кексиком. Цього разу — італійським.
Минулого року я тестувала його французький варіант (рецепт тут), а цієї осені черга південного сусіда.
Ви, можливо помітили, що на відміну від французів або німців, італійці часто використовують олію у випічці. Такі пироги (кекси) мають легку структуру і виходять не такими «сухими», як випічка на маргарині або маслі.
Але, щоб уникнути характерного запаху, краще за все використовувати рафіновану соняшникову або кукурудзяну олії.
ІНГРЕДІЄНТИ
- 1 апельсин (краще за все органічний)
- 250 г цукру
- 300 г борошна
- 100 мл рафінованої олії
- 100 мл молока
- 3 яйця
- 1 ст.л. коньяку або наливки
- 1 пакетик порошку для випічки
- 1 пакетик ванільного цукру
- дрібка солі
Додатково: форма для випічки 20-22 см
Підготовка: 15 хв
Випікання: 50 хв
Температура:180°С
Приготування:
1.Вимийте апельсин гарячою водою із содою. Натріть цедру, зріжте апельсинову шкірку (як це робити я писала тут).
2.Покладіть все у блендер і перетріть до стану пюре.
3. У великій мисці змішайте борошно, порошок для випічки та сіль. Збийте до побіління яйця з олією і, продовжуючи збивати, поступово додайте невеликими порціями цукор та пюре з апельсинів.
4. Акуратно змішуючи спатулою, додайте у миску з борошном молоко і яєчну суміш.
5. Розігрійте духовку до 180°С .
6. Змастіть форму для випічки жиром, присипте борошном або панірувальними сухарями.
7.Перелийте тісто у форму, поставте її в духовку і випікайте 50-60 хвилин за 180°С час від часу перевіряючи готовність "на суху паличку".
8. Охолоджений пиріг посипте цукровою пудрою.
0 comments:
Дописати коментар