Привіт, я вже казала, що моя свекруха пече найкраще різдвяне печиво у світі?
Вона починає ще за місяць до Різдва і робить мінімум 15 cортів різного виду. Більшу його половину вона роздаровує. Цього тижня я теж розпочинаю свій печивний марафон. Два сорти вже готові.
Печиво, рецепт якого ви бачите нижче, було одним з перших, яке я зробила за її рецептом. З моєї точки зору воно ідеальне до кави. Та й часу вимагає небагато. Зустрічайте, "Ванільні півмісяці".
ІНГРЕДІЄНТИ
На порцію:
- 300 г муки
- 125 г цукру
- 3 жовтки
- 1 пачка ванільного цукру
- 125г дрібно змелених горіхів
- 250 гр. маргарину
для посипки:
- 150 г дрібнокристалічного цукру
- 1 пачечка ванільного цукру
час випікання: 12-15 хв
температура: 170-180°С
Приготування:
1. Висипати муку на стіл, зробити всередині заглиблення, висипати цукор, ванільний цукор, жовтки і розмішати масу. Додати горіхи і порізаний кубиками (натертий) маргарин і замісити гладке тісто.
2. Розігріти духовку до 180 градусів.
3. Розкачати з тіста «ковбаску» товщиною з палець. Порізати на шматочки довжиною 7 см. Сформувати півмісяці. Викласти на деко.
4. Випікати 12-15 хв. за температури 170- 180 градусів.
5. Ще теплі півмісяці обваляти у ванільному цукрі. Для цього змішати 1 пачку ваніліну із 100г дрібнокристалічного цукру.
0 comments:
Дописати коментар