Всім привіт! Ви вже готуєтесь до свят? Шукаєте подарунки, хату прикрашаєте, новорічне меню складаєте… я тут потроху починаю.
Ось вже третій день морально готуюсь, щоб почати пекти печиво. Цього року хочу встановити особистий рекорд і зробити 12 сортів.
Але, про це буде у п'ятницю, а сьогодні про закуски. Та картопля, рецепт якої я давала минулого вівторка і цей салат вже гарантували собі місце. Щодо морських гадів. Як виявилося, не обов'язково купувати свіжого восьминога. Із замороженого виходить навіть краще.
Головне, як радить моя свекруха, розморожувати м'ясо у холодильнику. Тоді воно збереже свої соки. Вдалого дня і смачного!
ІНГРЕДІЄНТИ
- 1 восьминіг вагою 0,5-1 кг
- ½ салатної цибулини невеликого розміру
- 2-3 картоплини середнього розміру
- 2-3 консервованих огірки середнього розміру
- ½ пучка петрушки
- 1 зубчик часнику
- сіль, перець, олія
Підготовка: 60-70 хв.
Приготування:15 хв.
Приготування:
1. Почистити і відварити восьминога. Про це я писала тут .
2. Відварити і охолодити картоплю в лушпинах. Нарізати кубиками.
3. Почистити восьминога від приліпок, нарізати голову тонкими смужками, а решту великими шматками і перекласти у велику миску.
4. Туди ж додати дрібно нарізаний часник, картоплю, огірки, половину петрушки, олію, трохи перцю та солі і добре перемішати.
5. Перед подачею посипати рештою петрушки і скропити оливковою олією
0 comments:
Дописати коментар