Салат з восьминогом

Дуже простий і смачний святковий салат із восьминога по-італійськи з мінімумом інгредієнтів: картопля, огірок і восьминіг.

Всім привіт! Ви вже готуєтесь до свят? Шукаєте подарунки, хату прикрашаєте, новорічне меню складаєте… я тут потроху починаю.


Ось вже третій день морально готуюсь, щоб почати пекти печиво. Цього року хочу встановити особистий рекорд і зробити 12 сортів.


Але, про це буде у п'ятницю, а сьогодні про закуски. Та картопля, рецепт якої я давала минулого вівторка і цей салат вже гарантували собі місце. Щодо морських гадів. Як виявилося, не обов'язково купувати свіжого восьминога. Із замороженого виходить навіть краще.


Головне, як радить моя свекруха, розморожувати м'ясо у холодильнику. Тоді воно збереже свої соки. Вдалого дня і смачного!


ІНГРЕДІЄНТИ

  • 1 восьминіг вагою 0,5-1 кг
  • ½ салатної цибулини невеликого розміру
  • 2-3 картоплини середнього розміру
  • 2-3 консервованих огірки середнього розміру
  • ½ пучка петрушки
  • 1 зубчик часнику
  • сіль, перець, олія

Підготовка: 60-70 хв.

Приготування:15 хв.


Приготування:

1. Почистити і відварити восьминога. Про це я писала тут .


2. Відварити і охолодити картоплю в лушпинах. Нарізати кубиками.


3. Почистити восьминога від приліпок, нарізати голову тонкими смужками, а решту великими шматками і перекласти у велику миску.


4. Туди ж додати дрібно нарізаний часник, картоплю, огірки, половину петрушки, олію, трохи перцю та солі і добре перемішати.


5. Перед подачею посипати рештою петрушки і скропити оливковою олією


0 comments:

Дописати коментар