Привіт, і пробачте, що пропала на цілий тиждень. Тому, спокутую свою вину рецептом простого і смачного печива.
Цього року я робила його вперше, але це — однозначно один з моїх фаворитів. Ніколи не думала, що апельсин, кориця і шоколад так добре поєднуються. А головне, все робиться дуже швидко.
ІНГРЕДІЄНТИ
на 2 дека:
- 200г масла або маргарину
- 100г цукрової пудри
- 100г цукрової пудри
- цедра 2 апельсинів (краще за все необроблених, з маркуванням БІО)
- 2 ч.л. меленої кориці
- 100г шоколаду
Підготовка: 15-20хв
Випікання: 15 хв
Температура:175°С
Приготування:
1. Збити розм'якшене масло із цукровою пудрою доки маса не побіліє і стане схожою на крем.
2. Натерти цедру апельсинів, додати борошно, корицю, добре перемішати і замісити тісто.
3. Розкачати тісто між двома листами паперу для випічки (воно не потребує витримки у холодильнику) до товщини 5мм і вирізати печиво бажаної форми.
4. Викласти печиво на лист, застелений папером для випічки. Випікати у попередньо розігрітій до 175°C духовці приблизно 10 хвилин поки воно не набуде золотистого кольору.
5. Залишити трохи охолонути на листі для випічки (деці) і тільки після цього перенести на решітку для повного охолодження.
6. Розтопити шоколад на паровій бані або у мікрохвильовій духовці. Вмочити половину печива у шоколад, викласти на папір для випічки і залишити до повного охолодження (доки шоколад не затвердіє).
Готово!
0 comments:
Дописати коментар