Апельсинові зірочки в шоколаді

Рецепт смачного пісочного печива і апельсином в шоколадній глазурі. Мій особистий фаворит.

Привіт, і пробачте, що пропала на цілий тиждень. Тому, спокутую свою вину рецептом простого і смачного печива.


Цього року я робила його вперше, але це — однозначно один з моїх фаворитів. Ніколи не думала, що апельсин, кориця і шоколад так добре поєднуються. А головне, все робиться дуже швидко.


ІНГРЕДІЄНТИ

на 2 дека:

  • 200г масла або маргарину
  • 100г цукрової пудри
  • 100г цукрової пудри
  • цедра 2 апельсинів (краще за все необроблених, з маркуванням БІО)
  • 2 ч.л. меленої кориці
  • 100г шоколаду

Підготовка: 15-20хв

Випікання: 15 хв

Температура:175°С


Приготування:

1. Збити розм'якшене масло із цукровою пудрою доки маса не побіліє і стане схожою на крем.


2. Натерти цедру апельсинів, додати борошно, корицю, добре перемішати і замісити тісто.


3. Розкачати тісто між двома листами паперу для випічки (воно не потребує витримки у холодильнику) до товщини 5мм і вирізати печиво бажаної форми.


4. Викласти печиво на лист, застелений папером для випічки. Випікати у попередньо розігрітій до 175°C духовці приблизно 10 хвилин поки воно не набуде золотистого кольору.


5. Залишити трохи охолонути на листі для випічки (деці) і тільки після цього перенести на решітку для повного охолодження.


6. Розтопити шоколад на паровій бані або у мікрохвильовій духовці. Вмочити половину печива у шоколад, викласти на папір для випічки і залишити до повного охолодження (доки шоколад не затвердіє).


Готово!


0 comments:

Дописати коментар