Кускус з лимоном і гранатом

Кускус - ідеальний швидкий гарнір, чи їжа щоб взяти із собою. Більше того, пісна і вегетаріанська страва.

Привіт. З другим Миколаєм! Як ви там у передноворічній гарячці? Тримаєтеся? Що готуєте коли немає часу готувати?


Я для таких випадків тримаю кускус. І навіть обзавелася улюбленим рецептом. Вже не пам'ятаю звідки він у мене, бо не великий знавець марокканської кухні, але це — ідеальний швидкий гарнір, чи їжа щоб взяти із собою. Більше того, пісна і вегетаріанська страва. Ділюся.


ІНГРЕДІЄНТИ

На чотирьох:

  • 1 великий або 2 малих граната
  • 200г кускусу
  • 250мл води або бульйону
  • 1 лимон (сік)
  • 4-6 ст.л. оливкової олії
  • 4 ст.л. нарізаної петрушки, м’яти
  • сіль, перець

Приготування: менше 30 хв


Приготування:

1. Розріжте гранат навпіл і вистукайте ложкою насіння, видаліть білі мембрани.


2. Висипте кускус у глибоку миску або каструлю і залийте киплячою водою чи бульйоном, додайте олію і лимонний сік. Посоліть, поперчіть.


3. Накрийте кришкою або затягніть харчовою плівкою і залишіть в теплому місці на 5-10 хвилин доки вода не абсорбується.


4. Наріжте петрушку, м'яту.


5. Зніміть кришку (плівку) і розмішайте кускус до зникнення грудочок. Залишіть до повного охолодження.


6. Всипте зернята гранату, пряні трави. Посоліть і поперчіть за смаком, за необхідності, додайте більше олії.


Смачного!


0 comments:

Дописати коментар