Привіт. З другим Миколаєм! Як ви там у передноворічній гарячці? Тримаєтеся? Що готуєте коли немає часу готувати?
Я для таких випадків тримаю кускус. І навіть обзавелася улюбленим рецептом. Вже не пам'ятаю звідки він у мене, бо не великий знавець марокканської кухні, але це — ідеальний швидкий гарнір, чи їжа щоб взяти із собою. Більше того, пісна і вегетаріанська страва. Ділюся.
ІНГРЕДІЄНТИ
На чотирьох:
- 1 великий або 2 малих граната
- 200г кускусу
- 250мл води або бульйону
- 1 лимон (сік)
- 4-6 ст.л. оливкової олії
- 4 ст.л. нарізаної петрушки, м’яти
- сіль, перець
Приготування: менше 30 хв
Приготування:
1. Розріжте гранат навпіл і вистукайте ложкою насіння, видаліть білі мембрани.
2. Висипте кускус у глибоку миску або каструлю і залийте киплячою водою чи бульйоном, додайте олію і лимонний сік. Посоліть, поперчіть.
3. Накрийте кришкою або затягніть харчовою плівкою і залишіть в теплому місці на 5-10 хвилин доки вода не абсорбується.
4. Наріжте петрушку, м'яту.
5. Зніміть кришку (плівку) і розмішайте кускус до зникнення грудочок. Залишіть до повного охолодження.
6. Всипте зернята гранату, пряні трави. Посоліть і поперчіть за смаком, за необхідності, додайте більше олії.
Смачного!
0 comments:
Дописати коментар