le rame di Napoli або неаполітанські мідяки

Італійське медове печиво з корицею і шоколадною поливкою. Саме те, що треба у холодну пору року.

Привіт, а чи не спекти нам цього насупленого дня ароматного печивка? Хоч воно і походить з Італії, за смаком все ж більше схоже на пряники, які продають у німецьких супермаркетах перед Різдвом.


Менше з тим, приготування не вимагає ніяких особливих умінь. Щодо назви, чому мідяки?


Італійці вважають, що вона можливо, означає уніфікацію Королівства двох Сицилій, яка відбулася в 1816 році. А щоб відзначити цю подію, відкарбували спеціальну монету, з мідним сплавом, а сицилійці (які посипають печиво золотистими фісташками) створили солодкий її варіант.

То що, до справи?

Не повторюйте моєї помилки, візьміть більші форми для вирізання печива.


ІНГРЕДІЄНТИ

  • 225г борошна
  • 50г маргарину
  • 200мл молока (3% жирності)
  • 100г цукру
  • 50г какао-порошку
  • 8г порошку для випічки
  • 1г меленої кориці
  • 1г меленої гвоздики (5-7 шт.)
  • 20г меду
  • шкірка половини апельсину

Для покриття:

  • 100 г темного шоколаду
  • 60 г масла або маргарину
  • 30 г абрикосового або апельсинового варення
  • 20 г подрібнених горіхів

Додатково: папір для випічки, решітка


Приготування: 15 хв

Температура:180°С


Приготування:

1. Розтопіть маргарин на паровій бані або у мікрохвильовій печі.


2. Змішайте у великій мисці цукор, мелену гвоздику та корицю. Потім додайте какао-порошок і натерту апельсинову цедру. Налийте мед і розтоплений маргарин. Додайте декілька ложок борошна і добре розмішайте дерев'яною ложкою або спатулою.


3.Просійте борошно і порошок для випічки.


4. Додайте до пряної суміші невеликими порціями борошно і молоко поперемінно, розмішуючи дерев'яною ложкою.


5. Розкачайте тісто до товщини 5-7 мм і виріжте формою печиво. Увага ! Якщо використовувати рідкий мед, то тісто вийде липким і його не можна буде розкачати. В цьому разі його треба викласти на лист ложкою, змоченою у воді.


6. Розігрійте духовку до 180 ° С. 7. Викладіть печива на лист, залишаючи між ними достатньо відстані.


8. Випікайте за 180 °С протягом 15 хвилин. Вийміть з духовки і охолодіть.


9. Підготуйте покриття: поламайте або наріжте темний шоколад. Помістіть його в каструлю або миску додайте маргарин або масло, і нагрійте на паровій бані поки суміш повністю не розчиниться.


10. Намастіть верх охолодженого печива абрикосовим або апельсиновим варенням, обваляйте у шоколаді та покладіть на решітку або папір для випічки. Посипте подрібненими горіхами.


11. Залиште на решітці приблизно на 2 години для висихання.


Смачного і вдалої вам випічки!


0 comments:

Дописати коментар