Привіт, а чи не спекти нам цього насупленого дня ароматного печивка? Хоч воно і походить з Італії, за смаком все ж більше схоже на пряники, які продають у німецьких супермаркетах перед Різдвом.
Менше з тим, приготування не вимагає ніяких особливих умінь. Щодо назви, чому мідяки?
Італійці вважають, що вона можливо, означає уніфікацію Королівства двох Сицилій, яка відбулася в 1816 році. А щоб відзначити цю подію, відкарбували спеціальну монету, з мідним сплавом, а сицилійці (які посипають печиво золотистими фісташками) створили солодкий її варіант.
То що, до справи?
Не повторюйте моєї помилки, візьміть більші форми для вирізання печива.
ІНГРЕДІЄНТИ
- 225г борошна
- 50г маргарину
- 200мл молока (3% жирності)
- 100г цукру
- 50г какао-порошку
- 8г порошку для випічки
- 1г меленої кориці
- 1г меленої гвоздики (5-7 шт.)
- 20г меду
- шкірка половини апельсину
Для покриття:
- 100 г темного шоколаду
- 60 г масла або маргарину
- 30 г абрикосового або апельсинового варення
- 20 г подрібнених горіхів
Додатково: папір для випічки, решітка
Приготування: 15 хв
Температура:180°С
Приготування:
1. Розтопіть маргарин на паровій бані або у мікрохвильовій печі.
2. Змішайте у великій мисці цукор, мелену гвоздику та корицю. Потім додайте какао-порошок і натерту апельсинову цедру. Налийте мед і розтоплений маргарин. Додайте декілька ложок борошна і добре розмішайте дерев'яною ложкою або спатулою.
3.Просійте борошно і порошок для випічки.
4. Додайте до пряної суміші невеликими порціями борошно і молоко поперемінно, розмішуючи дерев'яною ложкою.
5. Розкачайте тісто до товщини 5-7 мм і виріжте формою печиво. Увага ! Якщо використовувати рідкий мед, то тісто вийде липким і його не можна буде розкачати. В цьому разі його треба викласти на лист ложкою, змоченою у воді.
6. Розігрійте духовку до 180 ° С. 7. Викладіть печива на лист, залишаючи між ними достатньо відстані.
8. Випікайте за 180 °С протягом 15 хвилин. Вийміть з духовки і охолодіть.
9. Підготуйте покриття: поламайте або наріжте темний шоколад. Помістіть його в каструлю або миску додайте маргарин або масло, і нагрійте на паровій бані поки суміш повністю не розчиниться.
10. Намастіть верх охолодженого печива абрикосовим або апельсиновим варенням, обваляйте у шоколаді та покладіть на решітку або папір для випічки. Посипте подрібненими горіхами.
11. Залиште на решітці приблизно на 2 години для висихання.
Смачного і вдалої вам випічки!
0 comments:
Дописати коментар