Всім привіт, з вівторком! Сподіваюся, ваш тиждень почався вдало. Сьогодні у мене рецепт з невеличкою історією, тому неї і почнемо.
Повинна зізнатися, навіть у час всеперемагаючого Гугла, я колекціоную кулінарні книжки. Вони написані різними мовами, оформлені різної якості фотографіями. І коли мене полишає кулінарна муза, ідеї знаходяться саме там.
Сьогоднішній варіант приготування риби — із книги молодого французького кухаря Бенжаміна Дарно. Так, фотографії у ній не найкращої поліграфічної якості. Можливо я б її і не купила, якби не бачення звичайних речей під новим ракурсом.
Але вона одна з небагатьох, де майже кожен рецепт відмічений наліпкою. Тобто, я б хотіла їх випробувати. І саме цей варіант приготування сардин я вважаю найсмачнішим. Дуже цікаве поєднання смаків: солодке яблуко облагороджує різкий смак жирних сардин — маємо недорогу і цікаву гарячу закуску.
ІНГРЕДІЄНТИ
- 400 г сардин
- 3-4 яблука «Голден» або «Гренні Сміт»
- 1 ст.л. насіння сезаму
Додатково: папір для випічки
Підготовка: 20-30 хв
Приготування: 10 хв
Температура: 180°С
Приготування:
1. Почистити рибу від окремих лусочок (вони легко знімаються нігтем), видалити голову і нутрощі. Вийняти хребта. Для цього треба зробити надріз вздовж спини, взяти хребет у частині найближчій до хвоста і потягти вгору і вперед (до голови). Вимити і обсушити філе паперовим рушником.
2. Натерти на шинковці або нарізати тоненькими кружечками яблуко.
3. Розігріти духовку до 180° С.
4. Викласти на лист, застелений папером для випічки, спочатку кружечки яблук, зверху філе сардин, посипати насінням кунжуту, накрити яблуком.
5. Запікати близько 10 хв за температури 180°С або поставити під гриль на 4-5 хв.
Джерело: Benjamin Darnaud Recettes en Direct
0 comments:
Дописати коментар