Привіт, з Колядою! То ви, колядникам всі солодощі роздали? Може на Василя свіженького напечемо?
Сьогодні я з незвичним печивком, цього разу - маковим. Воно і завершує мою різдвяну підбірку з одинадцяти сортів.
ІНГРЕДІЄНТИ
- 175г масла або маргарину
- 250 г цільнозернового борошна
- 100 г молотого маку
- 75 г цукру (краще за все коричневого)
- 1 яйце
- 1 дрібка солі
Для начинки
- 200г сливового повидла
Для посипки
- 1 ч.л. кориці
- 1 ст.л. цукрової пудри
Підготовка: 15 хв
Витримка: 1 год
Випікання: 12 хв
Температура:180°С
Приготування:
1. Нарізати холодне масло (маргарин) маленькими кубиками. Додати решту інгредієнтів і замісити гладке тісто. Розділити його на 3 порції, загорнути кожну в харчову плівку і поставити в холодильник на 1 годину.
2. Розігріти духовку до 180°С.
3. Розкачати тісто між двома листками паперу для випічки до товщини 4мм.За допомогою формочок вирізати печиво. В половині з них за допомогою форм меншого розміру вирізати середину. Обрізки тіста розім'яти, розкачати і знову вирізати.
4. Викласти печиво на змащений або застелений папером для випічки лист. Випікати приблизно 12 хвилин за температури 180° С. Охолодити на решітці.
5. Змастити цілі печива сливовим повидлом, зверху кожного покласти печиво з діркою.
6. Змішати корицю з цукровою пудрою і обсипати печива цією сумішшю.
7. Зберігати герметично закритим.
0 comments:
Дописати коментар