Макове печиво із сливовою начинкою

Рецепт двоповерхового зимово-різдвяного печива на маковому тісті з начинкою із сливового варення.

Привіт, з Колядою! То ви, колядникам всі солодощі роздали? Може на Василя свіженького напечемо?


Сьогодні я з незвичним печивком, цього разу - маковим. Воно і завершує мою різдвяну підбірку з одинадцяти сортів.


ІНГРЕДІЄНТИ

  • 175г масла або маргарину
  • 250 г цільнозернового борошна
  • 100 г молотого маку
  • 75 г цукру (краще за все коричневого)
  • 1 яйце
  • 1 дрібка солі

Для начинки

  • 200г сливового повидла

Для посипки

  • 1 ч.л. кориці
  • 1 ст.л. цукрової пудри

Підготовка: 15 хв

Витримка: 1 год

Випікання: 12 хв

Температура:180°С


Приготування:

1. Нарізати холодне масло (маргарин) маленькими кубиками. Додати решту інгредієнтів і замісити гладке тісто. Розділити його на 3 порції, загорнути кожну в харчову плівку і поставити в холодильник на 1 годину.


2. Розігріти духовку до 180°С.


3. Розкачати тісто між двома листками паперу для випічки до товщини 4мм.За допомогою формочок вирізати печиво. В половині з них за допомогою форм меншого розміру вирізати середину. Обрізки тіста розім'яти, розкачати і знову вирізати.


4. Викласти печиво на змащений або застелений папером для випічки лист. Випікати приблизно 12 хвилин за температури 180° С. Охолодити на решітці.


5. Змастити цілі печива сливовим повидлом, зверху кожного покласти печиво з діркою.


6. Змішати корицю з цукровою пудрою і обсипати печива цією сумішшю.


7. Зберігати герметично закритим.


0 comments:

Дописати коментар