Flammkuchen або TARTE FLAMBÉE D'ALSACE

Фламкухен, тарт фламбе або французька піца з безліччю варіантів начинок. Ідеальний варіант для легкої вечері.

Привіт! Я до вас із французькою піцою, або як називають її на батьківщині в Ельзасі ‒ фламмкухеном.

Враховуючи, що словники перекладають це слово у кращому варіанті як тарт фламбе, підозрюю, що за межами Ельзасу і Південної Німеччини ця страва не дуже відома. А шкода. По-перше, це ‒ мрія всіх фанатів піци – тонюсінький шар хрумкого тіста і зверху начинка.


По-друге, складові знайдуться на кожній кухні, а тісто замішується за 3 хвилини. Більше того, якщо у вас немає терплячки щоб дати йому 30 хвилин розстоятися, можете одразу розкачувати і випікати. Та й начинку можна зробити не тільки пікантною. Хоча, класичний ельзаський фламмкухен посипають нарізаною цибулею, шинкою і сиром «Мюнстер», існує велика кількість його солодких варіантів.


Мені доводилося куштувати: з яблуком, цукром і корицею, грушею і шоколадом, чорницею і, навіть, малиною. У моїх книжках чомусь не знайшлося оригінального рецепту, але власниця одного блога поділилася своїм варіантом. Результатом я залишилася задоволена. Смакує, майже, як в Ельзасі.


Із вказаної кількості продуктів можна зробити один великий (і, відповідно, основа вийде трохи товщою) або 2 маленьких (20-25 см в діаметрі). Я зазвичай роблю один з цибулею і один із солодкою начинкою.


ІНГРЕДІЄНТИ

На 1 великий або 2 малих фламмкухени

  • 200 г борошна
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 125 мл води
  • 200г густої сметани або нейтрального йогурту
  • 1-2 великі цибулини
  • 100г шинки
  • дрібка солі

Підготовка: 15хв

Приготування: 20хв

Витримати: 30хв

Температура: 170°С


Приготування:

1. У миску для замішування просіяти борошно, додати сіль, воду, олію і за допомогою дерев'яної ложки замісити тісто. Вийняти з миски і домісити декілька хвилин руками. Тісто вийде достатньо «молодим», якщо воно сильно буде липнути до рук, додайте трохи борошна. Загорніть у харчову плівку і залиште «відпочити» на 30 хв.


2.Розігрійте духовку до максимальної температури 250 ° С і більше.


3. Почистіть цибулину і наріжте її напівкільцями. Наріжте шинку смужками шириною 1 см.


4. Розділіть тісто на 2 половини і сформуйте з кожної 2 кулі. Одну з них знову загорніть у плівку, іншу викладіть на папір для випічки і розкачайте до товщини 3мм. Змастіть основу густою сметаною або несолодким йогуртом і рівномірно розподіліть на ній начинку.


5. Перекладіть фламмкухен на лист і випікайте на нижньому рівні духовки за максимально можливої для вашої духовки температури 15-20 хв. Коли основа отримає рум'яну скориночку – французька піца готова.

P.S. Так виглядає мій фламмкухен з яблуками.


0 comments:

Дописати коментар