Свинина à la osobuco

Тушкована на сковороді свинина з смачним  соусом із вина і овочів у північно-італійському стилі.

Привіт! Хто знає, як зробити «сексуальну» фотографію шматка м'яса? Бо на моїй вулиці вже який день суцільний сірий мішок, з якого увесь час щось виливається або висипається. І світла на звичайне якісне фото просто не вистачає. Тому і рецепт сьогодні буде для такої погоди: з ситним соусом і зимовою цитрусовою ноткою.


Чому а-ля особуко? Тому, що в оригінальному варіанті беруться шматки телячої ноги, і після години тушкування все стає настільки ніжним, що тане у роті. У мене була свинина, а голодні леви, які кружляли навколо кухні, змусили зняти страву з вогню вже після 30 хвилин. Але вийшло надзвичайно смачно та й соус до гарніру не треба було готувати. Однозначно рекомендую.


ІНГРЕДІЄНТИ

На чотирьох:

  • 4-6 шматків свинини
  • 1 кг помідорів або 0,5 кг консервованих помідорів у власному соку
  • 2 цибулини
  • 2-3 морквини
  • 150 мл білого вина
  • 250 мл бульйону або води
  • 2 ст.л. борошна
  • 6-10 листочків базиліку
  • цедра 1 лимону
  • цедра 1 апельсину
  • 1 зубчик часнику
  • олія для обжарювання
  • сіль, перець, цукор

Підготовка: 10 хв

Приготування: 30-60 хв


Приготування:

1. Змішати у пластиковому пакеті борошно і мелений чорний перець. Викласти м ' ясо у пакет і обваляти повністю у суміші.


2.Вимити і почистити овочі. Нарізати невеликими кубиками.


3. Розігріти олію у сковороді з товстим дном, викласти м'ясо і обжарити на сильному вогні до золотистої скоринки. Перекласти на підігріту тарілку або загорнути у фольгу.


4. За необхідності долити на сковороду трохи олії і обжарити по черзі спочатку цибулю (до золотистого кольору), потім моркву (до м'якості). Додати: помідори, вино, бульйон, м'ясо, листя базиліку і трохи цукру (1-2 ч.л.). Довести до кипіння, потім зменшити вогонь і тушкувати на повільному вогні 40-60 хвилин, час від часу перевіряючи м'якість ножем.


5. Коли свинина стане достатньо протушеною, додати натерту цедру лимону, цедру апельсину і цілий зубчик часнику. Витримати повільному на вогні ще 10 хвилин.


6. Посолити, поперчити, посипати дрібно посіченою петрушкою. Подавати з відвареним рисом, пастою або просто на шматку хліба.


0 comments:

Дописати коментар