Vitello Tonnato

Вітело тонато або телятина під соусом з тунця. Найкращий варіант приготування яловичини або утилізації залишків ростбіфа.

Привіт, з новим роком! Сподіваюся ви добре пережили святкування?


Сьогодні я планувала написати рецепт різдвяної печені з апельсиновим варенням, але вона зникла з такою швидкістю, що навіть не встигла зробити фото. Тому, буде про м'ясо, яке їдять холодним або ще один варіант утилізації рештків.


Це особливо актуально, якщо у вас на свято був ростбіф або телятина. Нижче — повний рецепт. Але якщо м’ясо вже у наявності потрібно зробити лише соус.


ІНГРЕДІЄНТИ

На чотирьох:

  • 750 г телячої вирізки
  • 2 морквини
  • 1 цибулина
  • 2 стебла селери
  • 2 шт. гвоздики
  • 2 лаврових листа
  • 1 пляшка білого вина

Для соусу:

  • 1 банка консервованого тунця (олію злити)
  • 2 шт. консервованих огірків
  • 2 жовтки
  • 4 ст.л. лимонного соку
  • 120 мл. олії

Для подачі :

  • лимон
  • свіжа петрушка або салат рукола

Підготовка: 15-20хв

Приготування: 90хв

Витримати:12год


Приготування:

1. Вимити і почистити овочі. Нарізати кружечками.

2. Вилити вино у глибоку миску, додати овочі і приправи; викласти м’ясо і обваляти його в маринаді. Накрити миску кришкою або затягти харчовою плівкою, поставити в холодильник і залишити маринуватися на ніч.


3. Витягти м’ясо з миски, маринад зберегти. Обв’язати телятину (для збереження форми) кулінарною ниткою, покласти у велику каструлю.


4. Тим часом закип’ятити маринад і вилити його у каструлю з м’ясом. Долити кип’ятком так, щоб рідина вкривала вирізку повністю. Закип’ятити, посолити, поперчити.


5. Зменшити вогонь до помірного і готувати ще 1-1,5 години до готовності. М’ясо повинно бути м’яким але зберігати форму.


6. Витягти вирізку з бульйону, охолодити. Тримати на холоді до подачі. Приготувати соус 7. Викласти м’ясо тунця та консервовані огірки в блендер і перетерти все на однорідне пюре.


8. В окремому посуді за допомогою міксера змішати жовтки і лимонний сік. Продовжуючи збивати, додати олію; спочатку майже по краплі, а потім тоненькою цівкою. Тут я описала ще один варіант приготування домашнього майонезу. 9. Коли вся олія буде додана і маса побіліє, додати 2 ст.л. бульйону в якому варилося м’ясо, і суміш тунця та огірка. Посолити, поперчити. Затягти харчовою плівкою і поставити у холодильник до подальшого використання.


10. Вийняти м’ясо з холодильника, обсушити паперовим рушником. За допомогою гострого ножа нарізати тонкими скибками (3-10 мм). Викласти на тарілку, полити соусом з тунця, посипати петрушкою або салатом рукола. Подавати з долькою лимона.

Смачного!


0 comments:

Дописати коментар