Привіт, з новим роком! Сподіваюся ви добре пережили святкування?
Сьогодні я планувала написати рецепт різдвяної печені з апельсиновим варенням, але вона зникла з такою швидкістю, що навіть не встигла зробити фото. Тому, буде про м'ясо, яке їдять холодним або ще один варіант утилізації рештків.
Це особливо актуально, якщо у вас на свято був ростбіф або телятина. Нижче — повний рецепт. Але якщо м’ясо вже у наявності потрібно зробити лише соус.
ІНГРЕДІЄНТИ
На чотирьох:
- 750 г телячої вирізки
- 2 морквини
- 1 цибулина
- 2 стебла селери
- 2 шт. гвоздики
- 2 лаврових листа
- 1 пляшка білого вина
Для соусу:
- 1 банка консервованого тунця (олію злити)
- 2 шт. консервованих огірків
- 2 жовтки
- 4 ст.л. лимонного соку
- 120 мл. олії
Для подачі :
- лимон
- свіжа петрушка або салат рукола
Підготовка: 15-20хв
Приготування: 90хв
Витримати:12год
Приготування:
1. Вимити і почистити овочі. Нарізати кружечками.
2. Вилити вино у глибоку миску, додати овочі і приправи; викласти м’ясо і обваляти його в маринаді. Накрити миску кришкою або затягти харчовою плівкою, поставити в холодильник і залишити маринуватися на ніч.
3. Витягти м’ясо з миски, маринад зберегти. Обв’язати телятину (для збереження форми) кулінарною ниткою, покласти у велику каструлю.
4. Тим часом закип’ятити маринад і вилити його у каструлю з м’ясом. Долити кип’ятком так, щоб рідина вкривала вирізку повністю. Закип’ятити, посолити, поперчити.
5. Зменшити вогонь до помірного і готувати ще 1-1,5 години до готовності. М’ясо повинно бути м’яким але зберігати форму.
6. Витягти вирізку з бульйону, охолодити. Тримати на холоді до подачі. Приготувати соус 7. Викласти м’ясо тунця та консервовані огірки в блендер і перетерти все на однорідне пюре.
8. В окремому посуді за допомогою міксера змішати жовтки і лимонний сік. Продовжуючи збивати, додати олію; спочатку майже по краплі, а потім тоненькою цівкою. Тут я описала ще один варіант приготування домашнього майонезу. 9. Коли вся олія буде додана і маса побіліє, додати 2 ст.л. бульйону в якому варилося м’ясо, і суміш тунця та огірка. Посолити, поперчити. Затягти харчовою плівкою і поставити у холодильник до подальшого використання.
10. Вийняти м’ясо з холодильника, обсушити паперовим рушником. За допомогою гострого ножа нарізати тонкими скибками (3-10 мм). Викласти на тарілку, полити соусом з тунця, посипати петрушкою або салатом рукола. Подавати з долькою лимона.
Смачного!
0 Коментарі