Варена скумбрія

Простий і швидкий рецепт приготування скумбрії на сковороді

Привіт! То що, свята закінчилися, розпочався піст і всі з понеділка на дієті? Бо тепер треба півроку (як стверджує статистика), щоб нагуляний жирок спалити ;)


Сьогодні рецепт для тих, хто любить щоб без фанатизму: просто, швидко і менше з тим дуже смачно. Скумбрія, вона ж макрель – доступна за ціною і разом з тим багата на такі потрібні нашому мозку і тілу омега-3 жири.


Найчастіше її продають копченою. Але виявляється навіть відварена і полита олією з пряними травами вона – ідеальна як соус для пасти або просто закуска. Рецепт взяла в одному італійському блозі, трохи змінила і… Voilà, до вашої уваги - відварена скумбрія - проста і дієтична страва.


Інгредієнти:

  • 4 маленьких або 2 великі скумбрії
  • 1 великий або 1,5 малих лимони
  • 4 ст.л. оливкової олії
  • 1/2 пучка свіжої гладколистої петрушки
  • дрібка сушених чилі-пластівців
  • лавровий лист, перець

Підготовка: 15-20хв

Приготування: 15хв

Приготування:

1. Почистити і вимити рибу під проточною водою. Викласти її в глибоку сковороду або каструлю підходящого розміру.


2. Залити скумбрії водою, так щоб вона повністю вкривала тушки. Додати лавровий лист, 1/2 лимону, сіль, перець, товсту частину стебел петрушки.


3. Поставити на повільний вогонь і готувати, поки м'ясо не побіліє і не почне відділятися від хребта.


4. Приготувати соус. Для цього вичавити лимонний сік у глибоку миску, додати олію, декілька ложок води у якій варилася макрель і перемішати до стану емульсії. Додати дрібно посічену петрушку, пластівці чилі. Якщо соус здається вам кислим на смак, додайте ще трохи олії і води.


5. Відділити м'ясо від кістяка, викласти в окремий посуд, залити соусом. Подавати як окрему закуску або соус до пасти.


0 comments:

Дописати коментар