Сrêpe susette (креп-сюзетт)

Тонкі французькі млинці з апельсиновим соусом

Привіт, з масляною!

То що, сьогодні у меню млинці? Товсті чи тонкі?


Минулого року я пекла ірландські . Цього року вирішила зробити їх французьких родичів. Вийшло надзвичайно смачно. З вказаної кількості продуктів (залежно від величини сковороди) вийде 10-12 штук.

ІНГРЕДІЄНТИ


  • 100 г борошна
  • 50 мл мінеральної води з газом
  • 150 мл молока
  • 2 яйця
  • 2 великих або 3 маленьких апельсини
  • 4 ст.л. олії або розтопленого вершкового масла
  • 2 дрібки солі
  • 3 ст.л. коньяку
  • 3 ст.л. апельсинового ликеру

Для апельсинового масла:

  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст.л. цукрової пудри

Додатково: олія для змащування сковороди (за необхідності)


Підготовка: 15-20хв

Час очікування: 30хв

Приготування: 20хв

Витримати: 3год


Приготування:

1. Висипати борошно у велику миску, додати молоко, яйця, олію (масло), сіль і за допомогою вінчика розмішати до однорідної суміші. Залишити відпочити на 30 хвилин.


2. Тим часом вимити апельсини з содою, обсушити і натерти цедру (без білої частини) з одного із них.


3. Зрізати з обох апельсинів білу шкірку і акуратно вирізати дольки (без білої частини). Як це зробити читайте тут . Сік, який при цьому виділиться, зберегти.


4.Зробити апельсинове масло. Для цього збити вершкове масло , цукрову пудру і апельсинову цедру до пишної маси. Після цього, обережно перемішуючи, додати сік.


5. Додати до тіста мінеральну воду (або ще 50 мл молока), розмішати до однорідної суміші. Випекти млинці до золотистого кольору на середньому вогні (сковорода повинна бути попередньо добре розігріта). Кожен готовий млинець змастити з однієї сторони апельсиновим маслом. Готові млинці до подачі зберігати під кришкою, або харчовою плівкою.


6. Перед подачею. Розігріти млинці 1-2 хвилини на сковороді, скласти вчетверо. Викласти на сковороду очищені дольки апельсинів, залишок апельсинового масла і все підігріти. Зняти з вогню.


7. Викласти млинці та дольки апельсинів на тарілку для подачі, полити сумішшю попереньо злегка підігрітого коньяку та ликеру і підпалити. Додатково можна подати кульку морозива.


0 comments:

Дописати коментар