Черепички (устрицы) запечені з рожевим перцем

Рецепт для романтичної вечері удвох. Трохи незвичний варіант черепичок (устриць) — в запеченому вигляді. Ідеально для тих, хто хотів би спробувати що то за звір, але не готовий їх їсти сирими.

Привіт! Ну що, вже ви почали підписувати свої валентинки? Що даруватимете? Як з приводу романтичної вечері?


Мені День Святого Валентина не зовсім зрозумілий. В чому його ідея? Але з такою серйозністю як в Україні, до нього не ставляться ніде в Європі. Для декого це — майже другий день народження. Одна моя колишня колега говорила своїм «Валентинам»: «Я дівчина матеріальна — квітів не люблю, але ти можеш подарувати мені сумку».


Квіти зів’януть, сумка вийде з моди, а от емоції залишаться надовго. Тому сьогодні у мене рецепт для романтичної вечері удвох. Трохи незвичний варіант черепичок (устриць) — в запеченому вигляді. Ідеально для тих, хто хотів би спробувати що то за звір, але не готовий їх їсти сирими. Келих улюбленого вина, багет… повірте, навіть в Парижі ви такого не спробуєте.


ІНГРЕДІЄНТИ

на 8 черепичок (устриць)

  • 2 ст.л. м’якого масла
  • ½ пучка духмяних трав: петрушки, тим’яну, кропу
  • 1 ст.л. хересу або коньяку
  • 3 ст.л. панірувальних сухарів
  • 2 ч.л. рожевого перцю
  • 1 лимон

Додатково: Сіль грубого помолу або морська сіль для дека 300г


Підготовка: 15 хв

Приготування: 10 хв


Приготування:

1. Відкрити черепички за допомогою спеціального ножа. Відділити тіло молюска від раковини, витерти або обмити уламки.


2. Розігріти духовку до 220 °C. Висипати сіль на лист для випічки.


3. Дрібно нарізати ароматні трави (для тим’яну використовувати лише листочки). Додати масло, херес (коньяк) і перемішати.


4. Розкласти масло на устриці, посипати панірувальними сухарями і перцем.


5. Запікати 10 хв на верхньому рівні духовки.


6. Готові черепички подавати з долькою лимона і шматочком багета.

P.S. запечені устриці можна посипати тертим пармезаном.


0 comments:

Дописати коментар