Привіт! Ну що, вже ви почали підписувати свої валентинки? Що даруватимете? Як з приводу романтичної вечері?
Мені День Святого Валентина не зовсім зрозумілий. В чому його ідея? Але з такою серйозністю як в Україні, до нього не ставляться ніде в Європі. Для декого це — майже другий день народження. Одна моя колишня колега говорила своїм «Валентинам»: «Я дівчина матеріальна — квітів не люблю, але ти можеш подарувати мені сумку».
Квіти зів’януть, сумка вийде з моди, а от емоції залишаться надовго. Тому сьогодні у мене рецепт для романтичної вечері удвох. Трохи незвичний варіант черепичок (устриць) — в запеченому вигляді. Ідеально для тих, хто хотів би спробувати що то за звір, але не готовий їх їсти сирими. Келих улюбленого вина, багет… повірте, навіть в Парижі ви такого не спробуєте.
ІНГРЕДІЄНТИ
на 8 черепичок (устриць)
- 2 ст.л. м’якого масла
- ½ пучка духмяних трав: петрушки, тим’яну, кропу
- 1 ст.л. хересу або коньяку
- 3 ст.л. панірувальних сухарів
- 2 ч.л. рожевого перцю
- 1 лимон
Додатково: Сіль грубого помолу або морська сіль для дека 300г
Підготовка: 15 хв
Приготування: 10 хв
Приготування:
1. Відкрити черепички за допомогою спеціального ножа. Відділити тіло молюска від раковини, витерти або обмити уламки.
2. Розігріти духовку до 220 °C. Висипати сіль на лист для випічки.
3. Дрібно нарізати ароматні трави (для тим’яну використовувати лише листочки). Додати масло, херес (коньяк) і перемішати.
4. Розкласти масло на устриці, посипати панірувальними сухарями і перцем.
5. Запікати 10 хв на верхньому рівні духовки.
6. Готові черепички подавати з долькою лимона і шматочком багета.
P.S. запечені устриці можна посипати тертим пармезаном.
0 comments:
Дописати коментар