Мідії a la Rockefeller

Незвичний, яскравий рецепт відварених мідій, які подаються у соусі із шпинату та вершків

Привіт, я знову з мушлями. Цього разу в них знаменитий і яскравий соус. Основна складова - шпинат, той самий. Пам'ятаєте мультик про моряка Пoпая?


У моїй колекції є декілька варіантів приготування мідій: класичний з вином і петрушкою, італійський з томатним соусом, португальський з гострою ковбасою...


Цей — найяскравіший. Рецепт підглянула у кулінарній програмі на BBC. Тож, якщо вам хочеться свіжості фарб і смаку - ласкаво прошу.


Інгредієнти:

на 1 кг мідій


  • 30 мл олії
  • 2 невеликих цибулини-шалот
  • 1 стебло селери
  • 100 мл вина лавровий лист

Для соусу «Рокфеллер»

  • 200 г свіжого або замороженого шпинату
  • 1/2 пучка петрушки
  • 1 ч.л. естрагону
  • 2-3 краплі гострого соусу на зразок «Табаско»
  • 2-3 ст.л. сметани або вершків

Підготовка: 30хв

Приготування: 15хв


Приготування:

1. Вимити та почистити овочі. Видалити грубі черешки у свіжого шпинату.


2. Почистити мідії від водоростей, промити під проточною водою. Відсортувати всі пошкоджені та відкриті мідії, якщо вони після легкого постукування не закрили раковину.


3. Розігріти олію у великій неемальованій каструлі або сковороді. Додати стебло селери, дрібно посічену цибулю і обжарити 1-2 хвилини. Висипати мідії, додати вино, збільшити вогонь і витримати на вогні ще декілька хвилин час від часу перемішуючи, доки мушлі не відкриються.


4. Тим часом викласти шпинат у каструлю або глибоку сковороду і витримати на середньому вогні 5 хвилин (заморожений шпинат розтане, а листя свіжого зморщиться і опаде). Додати сметану (вершки), перемішати і витримати на вогні ще декілька хвилин.


5. Перекласти масу в блендер, додати соус від мідій, петрушку, естрагон і гострий соус. Перетерти все до стану гладкого пюре і повернути у посуд до мушель, за необхідності підігріти. Подавати як окрему страву або як соус до пасти. Перед подачею викинути всі мушлі, раковини яких не відкрилися.


0 comments:

Дописати коментар