Привіт, я знову з мушлями. Цього разу в них знаменитий і яскравий соус. Основна складова - шпинат, той самий. Пам'ятаєте мультик про моряка Пoпая?
У моїй колекції є декілька варіантів приготування мідій: класичний з вином і петрушкою, італійський з томатним соусом, португальський з гострою ковбасою...
Цей — найяскравіший. Рецепт підглянула у кулінарній програмі на BBC. Тож, якщо вам хочеться свіжості фарб і смаку - ласкаво прошу.
Інгредієнти:
на 1 кг мідій
- 30 мл олії
- 2 невеликих цибулини-шалот
- 1 стебло селери
- 100 мл вина лавровий лист
Для соусу «Рокфеллер»
- 200 г свіжого або замороженого шпинату
- 1/2 пучка петрушки
- 1 ч.л. естрагону
- 2-3 краплі гострого соусу на зразок «Табаско»
- 2-3 ст.л. сметани або вершків
Підготовка: 30хв
Приготування: 15хв
Приготування:
1. Вимити та почистити овочі. Видалити грубі черешки у свіжого шпинату.
2. Почистити мідії від водоростей, промити під проточною водою. Відсортувати всі пошкоджені та відкриті мідії, якщо вони після легкого постукування не закрили раковину.
3. Розігріти олію у великій неемальованій каструлі або сковороді. Додати стебло селери, дрібно посічену цибулю і обжарити 1-2 хвилини. Висипати мідії, додати вино, збільшити вогонь і витримати на вогні ще декілька хвилин час від часу перемішуючи, доки мушлі не відкриються.
4. Тим часом викласти шпинат у каструлю або глибоку сковороду і витримати на середньому вогні 5 хвилин (заморожений шпинат розтане, а листя свіжого зморщиться і опаде). Додати сметану (вершки), перемішати і витримати на вогні ще декілька хвилин.
5. Перекласти масу в блендер, додати соус від мідій, петрушку, естрагон і гострий соус. Перетерти все до стану гладкого пюре і повернути у посуд до мушель, за необхідності підігріти. Подавати як окрему страву або як соус до пасти. Перед подачею викинути всі мушлі, раковини яких не відкрилися.
0 comments:
Дописати коментар