Ciao, bella! Привіт, мої любі. Сьогодні знову буде не «про жизнь в третьем кольце врагов», як писав Володимир Войнович у своєму романі «Москва 2042» (дуже рекомендую), а про звичайнісіньке м'ясо у дуже простому але трохи незвичному виконанні з апельсинами.
Якраз те що треба холодного вечора — ситна вечеря і кухня наповнена зимовими ароматами цитруса.
Робиться на диво просто і швидко. Поки звариться рис, м'ясо вже буде готове.
Інгредієнти:
На чотирьох:
- 2 великих апельсини (найкраще необроблені з міткою «Біо»)
- 2 ст.л. вершкового масла
- 600-700 гр м'яса (філе свинини чи стейк з яловичини)
- 100 мл бульйону або овочевого бульйону
- 1 ст.л. бальзамічного оцту (факультативно)
- сіль, перець
- петрушка для подачі
Підготовка: 15хв
Приготування: 20 хв
Приготування:
1. За півгодини до приготування витягніть м’ясо з холодильника, обсушіть паперовою серветкою, наріжте на порційні стейки і залиште, щоб воно набуло кімнатної температури.
2. Тим часом вимийте апельсини із содою, зріжте тоненько ножем і наріжте на тонкі смужки (або натріть на тертушці) цедру без білої частини.
3. Виріжте з апельсина 4 сегменти (дольки), після чого розріжте обидва апельсини навпіл і вичавіть сік.
4. Розігрійте вершкове масло у сковороді з товстим дном, викладіть стейки і обжарте на середньому вогні 1-2 хвилини. Зніміть із сковороди і перекладіть на підігріту тарілку або загорніть у фольгу.
5. Вилийте на сковороду, в якій обжарювалося м’ясо, апельсинову цедру та сік, бульйон, бальзамічний оцет і доведіть суміш до кипіння. Посоліть, поперчіть.
6. Викладіть м’ясо до соусу і потушкуйте під кришкою на повільному вогні ще 5-7 хвилин.
7. Для подачі викласти на попередньо підігріті тарілки, полити соусом прикрасити цедрою, долькою апельсину і петрушкою.
P.S. я забулася про бальзамічний оцет, але додала не лише сік але й дольки апельсина (філе без білої шкірки). Вийшло дуже смачно.
P.P.S.Народ, хто пробував готувати мої рецепти? Напишіть, будь ласка, як воно у вас вийшло? Чи смакувало? І взагалі, коментуйте — буду дуже вдячна. Гарного вам дня!
0 comments:
Дописати коментар