Привіт! Сьогодні буду спокушати вас булками. І не будь-якими, а найулюбленішими . Вони залишилися зі мною, як спогад про five o'clock каву з колегами в кафе на першому поверсі біля моєї колишньої роботи.
Важко сказати звідки вони родом. Таку випічку можна зустріти в Німеччині, де її також називають "равликами". У французів це – просто булочки (petit pain). В принципі, вони чимось схожі на плюшки, якими частувала нас мама моєї російської подруги-однокурсниці. Тільки з ніжнішим, ароматнішим, пухкішим тістом і яблучною начинкою.
Правда, доведеться запастися терпінням, бо щоб у отримати булочки до чаю в суботу, почати доведеться вже сьогодні ввечері. Але повірте, вони того варті. Нехай вас не лякає довгий час, зазначений в рецепті, більша частина його - ферментація першої частини тіста в холодильнику. Але саме таке повільне дозрівання робить випічку здобною, пухкою, без різкого запаху дріжджів. Вдалим рецептом, завдячую власниці цього блогу. І взагалі, якщо ви цікавитеся випічкою на дріжджах або заквасці – рекомендую.
ІНГРЕДІЄНТИ
На 12-15 булочок залежно від розміру
для Pâte Fermentée
- 125г борошна
- 85г води
- 1г свіжих дріжджів
- 3г солі
Тісто :
- Pâte Fermentée
- 375г борошна
- 1 велике яйце (60г)
- 175г молока
- 10г свіжих дріжджів
- 3г солі
- 50г цукру
- 50 г масла
- Ванільний цукор або цедра ½ лимона
Для начинки:
- 3 яблука
- 50 г цукру
- 1 ч.л. меленої кориці
- 50 г масла
Всі продукти кімнатної температури
підготовка: 45 хв
очікування:12+2,5 год
приготування: 25-30хв
температура:170°С
Приготування:
1. Змішати всі інгредієнти для Pâte fermentée і замісити тісто. Залишити підійти на 1 годину за кімнатної температури. Після цього поставити у холодильник, як мінімум на 12 годин для ферментації.
Наступного дня.
2. Змішати дерев'яною ложкою: Pâte fermentée , яйце, борошно, розведені у молоці дріжджі до однорідної маси. Після цього домісити руками, додаючи по ложці цукор, змішаний з цедрою (ваніллю) та сіль і вимісити ще 7-8 хвилин. В кінці покласти розм'якшене масло і ще раз вимісити.
3. Залишити на 1,5 години за кімнатної температури, щоб тісто підійшло.
4. Почистити яблука, нарізати маленькими кубиками, змішати з цукром і корицею.
5. Розкачати тісто в прямокутник розміром 35 x 50 см, змастити м'яким маслом, розподілити начинку.
6. Скрутити в рулет, починаючи з коротшої сторони, і нарізати шайбами товщиною 3-5 см.
7. Розкласти булочки (залишаючи між ними достатньо місця) на 2 дека, застелених папером для випічки. Залишити на 1 годину. Перед випіканням змастити сумішшю жовтка і 1 ст.л. молока.
Випікати за 170° C 25-30 хвилин. Готові булочки посипати цукровою пудрою або полити цукровим глазуром. P.S. Замість начинки тісто можна просто змастити м'яким вершковим маслом, посипати цукром і корицею чи родзинками.
0 comments:
Дописати коментар