Восьминіг по-сицілійськи

Восьминіг по-сицілійськи

Ciao, bella! Сьогодні буде трохи сонячної Італії. І хоча я ще була на самому її півдні, ніщо не завадить нам зробити віртуальну кулінарну мандрівку.


Страва, рецепт якої пропоную, дуже проста в приготуванні. Що може бути простіше, ніж скласти все у каструлю і забути про неї години на дві? Менше з тим, результат — вражаючий. І це – не тільки основна страва. Приготованого таким чином восьминога можна подати з грінками як закуску або соус для пасти. Вирішуйте самі.


Інгредієнти:

  • 1 восьминіг
  • 500 г свіжих* або консервованих помідорів у власному соку
  • 1-2 шт. паприки (болгарський перець)
  • 1 баклажан, факультативно 
  • 3 зубчики часнику
  • 100 мл оливкової олії
  • 1 перець чилі
  • 200мл білого вина
  • 1/2 пучка петрушки
  • сіль

підготовка: 15 хв

приготування: 2,5-3 год


Приготування:

1. Вимити восьминога під проточною водою. Видалити очі, клюв, вміст «голови» і, наскільки можливо, шкірку, яка її покриває, якщо це не було зроблено в магазині. Злегка відбити м’ясо качалкою і порізати на шматочки.


2. Налити у достатньо глибоку каструлю олію і вино, покласти восьминога, цілі зубчики часнику, помідори, за бажанням нарізані великими шматками овочі, лавровий лист, гілку петрушки, шматочки чилі, попередньо видаливши перетинки і все або частину насіння (якщо ви не любите гострі страви).


3. Покласти аркуш пергаментного паперу на каструлю, після чого накрити її кришкою. Вона повинна закриватися дуже щільно.


4. Готувати на дуже низькому полум'ї, не піднімаючи кришку 2,5-3 години (залежно від величини восьминога). Не відкривати каструлю одразу, залишити трохи відпочити.


5. За декілька хвилин до подачі, додати жменю подрібненої петрушки. Подавати як закуску, окрему страву або соус до пасти.


* якщо ви використовуєте свіжі помідори збільшіть кількість вина до 0,5 л. або додайте склянку води.

P.S.

Щоб зменшити час приготування, восьминога можна попередньо відварити. Як це робиться я писала тут . Якщо ви любите густий соус, залиште восьминога на деякий час у каструлі, в якій він готувався. Завдяки желатину, який виділяється шкірою, соус стане більш щільним.


0 comments:

Дописати коментар