Свинина запечена з абрикосами

Простий рецепт для свята й на будень — свинина з консервованими абрикосами запеченої в духовці

Привіт! Як поживають ваші запаси домашніх консервів? Знайдеться ще баночка? Бо маю один смачний рецепт. Натикнулася на нього випадково в одній із своїх кулінарних книжок, яку довгий час вважала невдалою. На відміну від минулорічного ,все робиться набагато швидше, але смакує надзвичайно.


Інгредієнти:

на 800 г нежирної свинини

  • 1 банка консервованих абрикосів (500-750 мл)
  • 100 г сиру з пліснявою або твердого сиру, який добре плавиться
  • 1 зубчик часнику
  • олія для обжарювання
  • сіль, перець

Додатково: форма для запікання


підготовка: 10 хв

приготування: 15 хв

температура:200°С


Приготування:

1. За 30 хвилин до початку приготування витягти м'ясо із холодильника, обсушити паперовим рушником, нарізати на шматки товщиною 2 см злегка подрипати олією, посипати чорним перцем і залишити, щоб воно набуло кімнатної температури.


2. Злити сироп з консервованих абрикосів, розділити їх на половинки. Порізати сир на шматочки.


3.Розігріти духовку до 200°С.


4.Розігріти олію у сковороді з товстим дном, додати зубчик часнику, свинину і обсмажити на сильному вогні 3-5 хвилин до утворення рум'яної скоринки.


5.Змастити форму для запікання олією, перекласти в неї м'ясо, на кожен шматочок покласти трохи сиру і накрити половинками абрикосів. Рештою сиру посипати страву зверху.


6.Запікати в духовці 10 хвилин за температури 200°С.



0 comments:

Дописати коментар