Привіт! Як поживають ваші запаси домашніх консервів? Знайдеться ще баночка? Бо маю один смачний рецепт. Натикнулася на нього випадково в одній із своїх кулінарних книжок, яку довгий час вважала невдалою. На відміну від минулорічного ,все робиться набагато швидше, але смакує надзвичайно.
Інгредієнти:
на 800 г нежирної свинини
- 1 банка консервованих абрикосів (500-750 мл)
- 100 г сиру з пліснявою або твердого сиру, який добре плавиться
- 1 зубчик часнику
- олія для обжарювання
- сіль, перець
Додатково: форма для запікання
підготовка: 10 хв
приготування: 15 хв
температура:200°С
Приготування:
1. За 30 хвилин до початку приготування витягти м'ясо із холодильника, обсушити паперовим рушником, нарізати на шматки товщиною 2 см злегка подрипати олією, посипати чорним перцем і залишити, щоб воно набуло кімнатної температури.
2. Злити сироп з консервованих абрикосів, розділити їх на половинки. Порізати сир на шматочки.
3.Розігріти духовку до 200°С.
4.Розігріти олію у сковороді з товстим дном, додати зубчик часнику, свинину і обсмажити на сильному вогні 3-5 хвилин до утворення рум'яної скоринки.
5.Змастити форму для запікання олією, перекласти в неї м'ясо, на кожен шматочок покласти трохи сиру і накрити половинками абрикосів. Рештою сиру посипати страву зверху.
6.Запікати в духовці 10 хвилин за температури 200°С.
0 comments:
Дописати коментар