Привіт, як поживає ваша талія? А чи не спекти нам з нагоди довгих вихідних шоколадного пирога або як би назвали його італійці торта?
Взагалі-то спочатку я збиралася робити його за рецептом із одного кулінарного журналу, але прочитавши в інгредієнтах 7 грамів борошна і 8 грамів крохмалю (привіт відділу маркетингу ;), вирішила взяти з нього лише оптичну частину. Ідею запозичила тут, але трохи «погралася» з інгредієнтами і отримала свій варіант надзвичайно смачного і «легкого», як на шоколадну випічку, грушевого пирога.
Такі, власне кажучи, в нашому розумінні кекси – типовий італійський сніданок. Жителі півдня вірять, що солодке дозволяє швидше прокинутися і розбудити наш творчий потенціал.
Не знаю, як воно зранку, але до кави майже довершено ;) Принаймі, мої домашні кулінарні критики так вважають.
Інгредієнти:
- 230г борошна
- 50г крохмалю
- 150 г цукру
- 20г какао порошку
- 70г вершкового масла або рафінованої олії
- 100мл молока або червоного вина
- 2 яйця
- 5 груш
- 1 пакетик порошку для випічки
- 1 пакетик ванільного цукру
- дрібка солі
Додатково: форма для випічки діаметром 24 см.
підготовка: 15 хв
приготування: 45-55хв
температура:170-180°С
Приготування:
- Збити розтоплене вершкове масло (рафіновану олію) з цукром до побіління, додати по одному яйця і продовжити збивати до пишної маси.
- Просіяти і перемішати у великій мисці сухі компоненти: борошно, порошок для випічки, какао, ванільний цукор, сіль.
- Вимити і почистити груші від шкірки. Одну з них нарізати кубиками, решту залишити цілими.
- Невеликими порціями влити по черзі масляну масу і молоко (вино) до сухих компонентів. Додати нарізану грушу і обережно перемішати.
- Розігріти духовку до 180 °С. 6.Змастити форму для випічки маслом (олією), посипати подрібненими горіхами чи панірувальними сухарями.
- Вилити 1/3 частину тіста у форму, поставити вертикально цілі груші. Обережно наповнити рештою тіста.
- Випікати 45-55 хвилин за температури 170-180°С. Готовність перевірити на «суху паличку»; якщо сірник або зубочистка, занурена у тісто виходить сухою – пиріг готовий. Готовий пиріг залишити у формі на 5-7 хвилин, після чого перенести на решітку до повного охолодження.
Ciao, bella! Смачної кави і вдалої випічки!
0 comments:
Дописати коментар