Шоколадний пиріг з грушами

Простий рецепт італійського шоколадного пирога з цілими грушами на основі кексового тіста.

Привіт, як поживає ваша талія? А чи не спекти нам з нагоди довгих вихідних шоколадного пирога або як би назвали його італійці торта?


Взагалі-то спочатку я збиралася робити його за рецептом із одного кулінарного журналу,  але прочитавши в інгредієнтах 7 грамів борошна і 8 грамів крохмалю (привіт відділу маркетингу ;), вирішила взяти з нього лише оптичну частину. Ідею запозичила тут, але трохи «погралася» з інгредієнтами і отримала свій варіант надзвичайно смачного і «легкого», як на шоколадну випічку, грушевого пирога.


Такі, власне кажучи, в нашому розумінні кекси – типовий італійський сніданок. Жителі півдня вірять, що солодке дозволяє швидше прокинутися і розбудити наш творчий потенціал.


Не знаю, як воно зранку, але до кави майже довершено ;) Принаймі, мої домашні кулінарні критики так вважають.


Інгредієнти:

  • 230г борошна
  • 50г крохмалю
  • 150 г цукру
  • 20г какао порошку
  • 70г вершкового масла або рафінованої олії
  • 100мл молока або червоного вина
  • 2 яйця
  • 5 груш
  • 1 пакетик порошку для випічки
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • дрібка солі

Додатково: форма для випічки діаметром 24 см.


підготовка: 15 хв

приготування: 45-55хв

температура:170-180°С


Приготування:

  1. Збити розтоплене вершкове масло (рафіновану олію) з цукром до побіління, додати по одному яйця і продовжити збивати до пишної маси.

  2. Просіяти і перемішати у великій мисці сухі компоненти: борошно, порошок для випічки, какао, ванільний цукор, сіль.

  3. Вимити і почистити груші від шкірки. Одну з них нарізати кубиками, решту залишити цілими.

  4. Невеликими порціями влити по черзі масляну масу і молоко (вино) до сухих компонентів. Додати нарізану грушу і обережно перемішати.

  5. Розігріти духовку до 180 °С. 6.Змастити форму для випічки маслом (олією), посипати подрібненими горіхами чи панірувальними сухарями.

  6. Вилити 1/3 частину тіста у форму, поставити вертикально цілі груші. Обережно наповнити рештою тіста.

  7. Випікати 45-55 хвилин за температури 170-180°С. Готовність перевірити на «суху паличку»; якщо сірник або зубочистка, занурена у тісто виходить сухою – пиріг готовий. Готовий пиріг залишити у формі на 5-7 хвилин, після чого перенести на решітку до повного охолодження.

Ciao, bella! Смачної кави і вдалої випічки!



0 comments:

Дописати коментар