Свинина з яблучною сальсою

Цікаве доповнення до класичних свинячих битків, ескалопу чи шніцеля.  І хоча поєднання солодких яблук та пікантної цибулі виглядає трохи екзотичним, як для соусу, так і для свинини, менше з тим, смакує надзвичайно.

Привіт! Сьогодні буде не стільки про м'ясо, як можна було б подумати, а скоріше про маленьке доповнення до нього. І хоча поєднання солодких яблук та пікантної цибулі виглядає трохи екзотичним, як для соусу, так і для свинини, менше з тим, смакує надзвичайно.


Навіть чоловікам. Точніше, їм — особливо.


ІНГРЕДІЄНТИ

  • 800г свинини
  • 1 червоне яблуко
  • 1 зелене яблуко
  • 1 салатна цибулина
  • 1 лимон (тільки сік)
  • 2 ст.л. розмарину
  • 2 ст.л. винного або яблучного оцту
  • 50 г мигдальних пластівців (факультативно)
  • олія для обжарювання
  • сіль, перець

Підготовка: 15-20хв

Приготування: 15хв


Приготування:

1. За 30 хвилин до початку приготування витягти м'ясо із холодильника, обсушити паперовим рушником, нарізати на порційні шматки, злегка подрипати олією, посипати чорним перцем і залишити, щоб воно набуло кімнатної температури.


2. Вимити яблука теплою водою із содою. Розрізати навпіл, видалити насінник і нарізати маленькими кубиками 0,5х0,5см. Скласти у миску і полити лимонним соком.


3. Почистити цибулю, нарізати кубиками 0,5х0,5 см, дрібно посікти голочки розмарину. Обжарити пластівці мигдалю на сухій сковороді до золотистого кольору.


4. Викласти цибулю, розмарин, оцет і горіхи (якщо ви їх використовуєте) до яблук і перемішати.


5. Розігріти олію на товстій сковороді. Обваляти м’ясо у борошні і обжарити на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожної сторони.


6. Подавати на попередньо підігрітих тарілках, виклавши на кожен шматочок по 1-2 ложки сальси.


0 comments:

Дописати коментар