Привіт, «Чому в чепчику?, — спитаєте ви - Бо, нарізане м'ясо виглядає наче дама з 18-го сторіччя у старомодному білому чепці", - відповім я.
А в іншому це — дуже простий і цікавий рецепт. Завдяки начинці і низькій температурі приготування, філе залишається м'яким та соковитим.
Більше того, поділюся власним спостереженням, якщо м'ясо тримати у холодильнику відкритим, тобто просто на тарілці а не в упаковці чи пластиковому кульку, воно вийде м'якішим.
ІНГРЕДІЄНТИ
- 600г філе свинини
- 150 г пору (рос. лук-порей)
- 80 г твердого сиру типу Емменталь
- 10 г сушених грибів (факультативно)
- 50 мл білого вина
- 2 ст.л. панірувальних сухарів
- 1 яйце
- cіль, перець
- олія для обжарювання
підготовка: 20 хв
приготування: 60-70 хв
температура:130°С
Приготування:
1. За годину до приготування вийняти м’ясо з холодильника, обсушити паперовим рушником і залишити у теплі, щоб воно набуло кімнатної температури. Замочити гриби у холодній воді на 5 хв. Після цього обсушити і дрібно нарізати.
2. Вимити та почистити пір, розрізати навпіл і нарізати напівкільцями або невеликими кубиками.
3. Розігріти на сковороді невелику кількість олії потушити гриби і цибулю 3-5хв до м’якості.
4. Додати вино, потушити ще 5 хв, зняти з вогню і охолодити.
5. Нарізати сир невеликими кубиками. Змішати з грибами, пором, яйцем і панірувальними сухарями.
6. Нагріти духовку до 130 С. 7. Розігріти сковороду з невеликою кількістю олії. Викласти філе і обжарити з усіх боків до утворення рум’яної шкірки. Поперчити, посолити.
8. Перекласти свинину у форму для запікання. Зверху розподілити сирно-цибульну масу.
9. Запікати в духовці 60-70хв за температури 130 ° С.
0 comments:
Дописати коментар