Свинина в «чепчику»

Простий і цікавий рецепт приготування свинини в духовці. Завдяки начинці і низькій температурі , філе залишається м'яким та соковитим.

Привіт, «Чому в чепчику?, — спитаєте ви - Бо, нарізане м'ясо виглядає наче дама з 18-го сторіччя у старомодному білому чепці", - відповім я.


А в іншому це — дуже простий і цікавий рецепт. Завдяки начинці і низькій температурі приготування, філе залишається м'яким та соковитим.


Більше того, поділюся власним спостереженням, якщо м'ясо тримати у холодильнику відкритим, тобто просто на тарілці а не в упаковці чи пластиковому кульку, воно вийде м'якішим.


ІНГРЕДІЄНТИ

  • 600г філе свинини
  • 150 г пору (рос. лук-порей)
  • 80 г твердого сиру типу Емменталь
  • 10 г сушених грибів (факультативно)
  • 50 мл білого вина
  • 2 ст.л. панірувальних сухарів
  • 1 яйце
  • cіль, перець
  • олія для обжарювання

підготовка: 20 хв

приготування: 60-70 хв

температура:130°С


Приготування:

1. За годину до приготування вийняти м’ясо з холодильника, обсушити паперовим рушником і залишити у теплі, щоб воно набуло кімнатної температури. Замочити гриби у холодній воді на 5 хв. Після цього обсушити і дрібно нарізати.


2. Вимити та почистити пір, розрізати навпіл і нарізати напівкільцями або невеликими кубиками.


3. Розігріти на сковороді невелику кількість олії потушити гриби і цибулю 3-5хв до м’якості.


4. Додати вино, потушити ще 5 хв, зняти з вогню і охолодити.


5. Нарізати сир невеликими кубиками. Змішати з грибами, пором, яйцем і панірувальними сухарями.


6. Нагріти духовку до 130 С. 7. Розігріти сковороду з невеликою кількістю олії. Викласти філе і обжарити з усіх боків до утворення рум’яної шкірки. Поперчити, посолити.


8. Перекласти свинину у форму для запікання. Зверху розподілити сирно-цибульну масу.


9. Запікати в духовці 60-70хв за температури 130 ° С.


0 comments:

Дописати коментар