Привіт, сьогодні буде закуска, і не просто, а - ікра. У моєму радянському дитинстві вона була дефіцитом і бутерброд з червоним розсипом можна було купити лише в театральному буфеті.
Шар масла на батоні був такий товстий, а ікринки настільки рідко «розставлені» одна від одної, що смак цього делікатесу ледве відчувався.
Зараз, скоріше, ми ближче до відомої цитати із «Білого сонця пустелі»: « Опять ты мне эту икру поставила! Не могу я её каждый день, проклятую, есть. Хоть бы хлеба достала… » Бо купити її можна у кожному супермаркеті, але далі банального бутерброда справа так і не пішла.
У моєму варіанті - звичайні продукти, які знайдуться у кожному холодильнику, але смакує набагато краще та й робиться за 5 хвилин.
ІНГРЕДІЄНТИ:
На чотирьох
- 75 г червоної ікри
- 3 яйця
- 1 ст.л. вершкового масла
- 50 мл вершків (30%)
- цибуля-шніт або кріп
Додатково: верини або маленькі слоїчки для подачі
Підготовка: 10хв
Приготування: 5хв
Приготування:
1. Розмішати у глибокій мисці яйця і вершки до однорідної маси. Нарізати цибулю-шніт або кріп.
2. Розтопити вершкове масло у сковороді на середньому вогні, вилити яєчну масу і постійно розмішуючи її, спекти яєчню-бовтанку.
3. Збірка закуски. У кожний верин (посуд для подачі) викласти по 2 ст. ложки яєчні, посипати нарізаною цибулею або кропом. Зверху викласти по 1 чайній ложці ікри. Подавати з білим вином або шампанським.
Смачного!
0 comments:
Дописати коментар