Закуска з червоної ікри

Ікра з яєчнею. Трохи незвично, але дуже смачно.

Привіт, сьогодні буде закуска, і не просто, а - ікра. У моєму радянському дитинстві вона була дефіцитом і бутерброд з червоним розсипом можна було купити лише в театральному буфеті.


Шар масла на батоні був такий товстий, а ікринки настільки рідко «розставлені» одна від одної, що смак цього делікатесу ледве відчувався.


Зараз, скоріше, ми ближче до відомої цитати із «Білого сонця пустелі»: « Опять ты мне эту икру поставила! Не могу я её каждый день, проклятую, есть. Хоть бы хлеба достала… » Бо купити її можна у кожному супермаркеті, але далі банального бутерброда справа так і не пішла.


У моєму варіанті - звичайні продукти, які знайдуться у кожному холодильнику, але смакує набагато краще та й робиться за 5 хвилин.



ІНГРЕДІЄНТИ:

На чотирьох

  • 75 г червоної ікри
  • 3 яйця
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • 50 мл вершків (30%)
  • цибуля-шніт або кріп

Додатково: верини або маленькі слоїчки для подачі



Підготовка: 10хв

Приготування: 5хв


Приготування:

1. Розмішати у глибокій мисці яйця і вершки до однорідної маси. Нарізати цибулю-шніт або кріп.


2. Розтопити вершкове масло у сковороді на середньому вогні, вилити яєчну масу і постійно розмішуючи її, спекти яєчню-бовтанку.


3. Збірка закуски. У кожний верин (посуд для подачі) викласти по 2 ст. ложки яєчні, посипати нарізаною цибулею або кропом. Зверху викласти по 1 чайній ложці ікри. Подавати з білим вином або шампанським.


Смачного!


0 comments:

Дописати коментар