Привіт, що у вас на вихідні - шашлики? ;) Пропоную «План В» на випадок поганої погоди – свинину на кісточці, яку можна смачно приготувати у сковороді.
Правда, для солодко-пряної азійської нотки необхідно придбати пару екзотів: лимонну траву (Lemongrass) та імбир.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 4 свиних котлети на кісточці
- 100 мл. бульйону або води
- 1 см. кореня імбиру
- 2 шт. лимонної трави (Lemongrass)
- 2 ст.л. меду
- 3 ст.л. соєвого соусу
- 4 ст.л. олії (можна оливкової)
- каєнський перець або мелений чорний перець за бажанням
- 100 г грибів шиітакі або шампіньйонів
Підготовка 15-20 хв
Час очікування: 30хв
Приготування: 30хв
Приготування:
1. За годину до приготування вийняти м’ясо з холодильника, обсушити паперовим рушником і залишити у теплі, щоб воно набуло кімнатної температури.
2. Змішати 1 ч.л. меду з 1 ст.л. олії та 1 дрібкою каєнського перцю. Натерти м’ясо сумішшю, поперчити.
3. Нарізати імбир, розрізати навпіл і притиснути колодкою ножа лимонну траву.
4. Розчинити у бульйоні (теплій воді) мед і соєвий соус.
5. Обжарити на сковороді до утворення рум’яної скоринки м’ясо. Додати медово-бульйонну суміш, лимонну траву, імбир (гриби, якщо ви їх використовуєте) і потушкувати на середньому вогні 5-7 хвилин, поливаючи м’ясо час від часу соусом.
6. Зняти котлети з вогню. Загорнути в фольгу або перекласти на підігріті тарілки.
7. Уварити соус на сильному вогні до загусання.
8. Подавати на попередньо підігрітих тарілках, поливаючи соусом. В якості гарніру добре підійде рис або овочі.
0 comments:
Дописати коментар