Свинина з соєвим соусом

Альтернатива шашлику — свинина на кісточці, замаринована у соєвому соусі та приготована на сковороді

Привіт, що у вас на вихідні - шашлики? ;) Пропоную «План В» на випадок поганої погоди – свинину на кісточці, яку можна смачно приготувати у сковороді.


Правда, для солодко-пряної азійської нотки необхідно придбати пару екзотів: лимонну траву (Lemongrass) та імбир.



ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 4 свиних котлети на кісточці
  • 100 мл. бульйону або води
  • 1 см. кореня імбиру
  • 2 шт. лимонної трави (Lemongrass)
  • 2 ст.л. меду
  • 3 ст.л. соєвого соусу
  • 4 ст.л. олії (можна оливкової)
  • каєнський перець або мелений чорний перець за бажанням
  • 100 г грибів шиітакі або шампіньйонів

Підготовка 15-20 хв

Час очікування: 30хв

Приготування: 30хв


Приготування:

1. За годину до приготування вийняти м’ясо з холодильника, обсушити паперовим рушником і залишити у теплі, щоб воно набуло кімнатної температури.


2. Змішати 1 ч.л. меду з 1 ст.л. олії та 1 дрібкою каєнського перцю. Натерти м’ясо сумішшю, поперчити.


3. Нарізати імбир, розрізати навпіл і притиснути колодкою ножа лимонну траву.


4. Розчинити у бульйоні (теплій воді) мед і соєвий соус.


5. Обжарити на сковороді до утворення рум’яної скоринки м’ясо. Додати медово-бульйонну суміш, лимонну траву, імбир (гриби, якщо ви їх використовуєте) і потушкувати на середньому вогні 5-7 хвилин, поливаючи м’ясо час від часу соусом.


6. Зняти котлети з вогню. Загорнути в фольгу або перекласти на підігріті тарілки.


7. Уварити соус на сильному вогні до загусання.


8. Подавати на попередньо підігрітих тарілках, поливаючи соусом. В якості гарніру добре підійде рис або овочі.



0 comments:

Дописати коментар