Привіт, із п'ятницею! Якась вона неправильна, - весна цього року. Все відцвіло за останні 2 тижні квітня і тепер не зрозуміло, що ж залишилося на травень. Однозначно - мінус. Плюс - вже можна купити ревінь. Як на мене, з ним виходять найсмачніші весняні пироги.
Минулого року я багато експериментувала з рамбамбаром. Наприклад: тут і тут давала рецепти пирогів, десерту, крем-брюле, смузі і навіть тірамісу.
Але хто хоче такої спеки стояти на кухні?
Та все ж на вихідні без смачненького до кави залишатися не хочеться. Тому сьогодні буде – крамбль.
Пиріг, у якому начинки більше ніж тіста. Його можна зробити порційним, а можна просто все запекти в одній великій формі. Все робиться швидко і просто.
ІНГРЕДІЄНТИ:
На 6 порцій:
Для штрейзеля:
- 1 ст. л. цукру
- 50 гр. холодного маргарину чи масла
- 4 ст.л. борошна
- 2 ст. л. вівсяних пластівців
- 2 ч.л. молотої кориці
Для начинки:
- 600 г ревіню
- 2 яблука
- 5-6 ст.л. цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- 1 ст.л. крохмалю
Підготовка 30 хв
Приготування: 20 хв
Температура: 180°С
Приготування:
1. Приготувати штрейзель. Для цього нарізати масло кубиками 1х1см. Викласти у велику миску, додати борошно, пластівці. Швидко перетерти кінчиками пальців до утворення крихт. Всипати цукор і корицю. Перемішати. Прибрати у холодильник.
2. Вимити і почистити ревінь. Нарізати шматочками товщиною 1,5 см.
3. Почистити яблука від шкірки, нарізати кубиками.
4. Змішати яблука і ревінь у глибокій мисці, додати цукор, крохмаль. Перемішати.
5. Розігріти духовку до 180°С.
6. Заповнити форми (керамічні чашки) начинкою на 2 / 3. Зверху викласти декілька ложок крихт так, щоб вони закрили фрукти.
7. Випікати на середньому рівні духовки 20 хвилин. В кінці збільшити температуру до 200°С і витримати ще 5хв до утворення золотистої скоринки.
Подавати з кулькою морозива або свіжими полуницями.
0 comments:
Дописати коментар