Бутерброд з полуницею і медом

Найсмачніший у світі бутерброт до ранкової кави або просто елегантний літній аперитив-закуска із свіжої полуниці з медом та сиром.

Привіт! Все-таки в такій ранній і теплій весні є і свої переваги. Сьогодні купила дуже ароматної полуниці, на диво солодкої - такої, як у дитинстві.


Ви її як їсте? Вмочуючи кінчиком у цукор? Чи як англійці, із збитими вершками?


Найсмачніший, як на мене рецепт, був у мого дідуся. Він розминав ягоди в пюре, змішував із свіжою сметаною і брав до цього свіжу здобну булку. М-м-м-м де б взяти такої знову. Але вчора я натрапила на цікаву ідею.


Підійде і в якості бутерброда до ранкової кави, і в якості аперитиву. Рецепт, власне, оригінальний італійський, але з домашніми полуницями ніщо не зможе конкурувати.



ІНГРЕДІЄНТИ:

На чотирьох:

  • 4 скибочки житнього хліба
  • 150 г домашнього або козиного сиру (в оригіналі була робіола)
  • 10 ягід полуниці
  • листочки базиліку
  • 1 ст.л. меду
  • 1 ч.л. насіння кунжуту
  • лимонна цедра
  • перець

Підготовка: 15хв

Приготування: 5хв


Приготування:

1. Вимийте базилік та полуницю. Наріжте полуницю шайбочками.


2. Відкладіть декілька листочків базиліку для прикрашання. Решту дрібно наріжте і змішайте з сиром.


3. Поріжте хліб на скибки. Намастіть кожну сирною масою, зверху розкладіть ягоди, злегка подрипайте медом, посипте дрібно натертою цедрою, насінням кунжуту і прикрасьте декількома листочками базиліку. За бажанням можна посипати свіжозмеленим чорним перцем.


За тим, ciao, bella! Смачного!


0 comments:

Дописати коментар