Привіт! Все-таки в такій ранній і теплій весні є і свої переваги. Сьогодні купила дуже ароматної полуниці, на диво солодкої - такої, як у дитинстві.
Ви її як їсте? Вмочуючи кінчиком у цукор? Чи як англійці, із збитими вершками?
Найсмачніший, як на мене рецепт, був у мого дідуся. Він розминав ягоди в пюре, змішував із свіжою сметаною і брав до цього свіжу здобну булку. М-м-м-м де б взяти такої знову. Але вчора я натрапила на цікаву ідею.
Підійде і в якості бутерброда до ранкової кави, і в якості аперитиву. Рецепт, власне, оригінальний італійський, але з домашніми полуницями ніщо не зможе конкурувати.
ІНГРЕДІЄНТИ:
На чотирьох:
- 4 скибочки житнього хліба
 - 150 г домашнього або козиного сиру (в оригіналі була робіола)
 - 10 ягід полуниці
 - листочки базиліку
 - 1 ст.л. меду
 - 1 ч.л. насіння кунжуту
 - лимонна цедра
 - перець
 
Підготовка: 15хв
Приготування: 5хв
Приготування:
1. Вимийте базилік та полуницю. Наріжте полуницю шайбочками.
2. Відкладіть декілька листочків базиліку для прикрашання. Решту дрібно наріжте і змішайте з сиром.
3. Поріжте хліб на скибки. Намастіть кожну сирною масою, зверху розкладіть ягоди, злегка подрипайте медом, посипте дрібно натертою цедрою, насінням кунжуту і прикрасьте декількома листочками базиліку. За бажанням можна посипати свіжозмеленим чорним перцем.
За тим, ciao, bella! Смачного!

0 Коментарі