Привіт, А чи не поснідати нам на іспанський лад? Сьогодні це будуть не чуррос (які в нас продаються під назвою «Тістечко огірок») із какао, якими теж часто снідають іспанці, а енсаїмада — посипані цукровою пудрою.
Ці равликоподібні дріжджові булочки походять з Балеарських островів і в оригінальному рецепті замість вершкового масла використовується (не лякайтесь, будь ласка) – свинячий смалець.
Я робила обидва варіанти — половину змащувала вершковим маслом, іншу -смальцем. Так от, із смальцем вийшло смачніше і дійсно схоже на ті, що якось куштувала у Барселоні. Тому, якщо ви любите випічку до сніданку — ці булочки на дріжджовому тісті саме те, що потрібно.
Любителі солодкого можуть змастити тісто повидлом, вийде теж смачно. Із вказаної кількості продуктів виходить 8 булочок.
ІНГРЕДІЄНТИ:
Для тіста
- 600 г борошна
- 15 г свіжих або 5 г сухих дріжджів
- 120 г цукру
- 2 ст.л. олії
- 30 г теплої води
- 200 мл. молока
- 2 середніх яйця
- 3г солі
- яєчний жовток і молоко для змащування
Для змащування
- 250 г смальцю кімнатної температури
- цукрова пудра для посипання
Підготовка:1 година
Приготування:30-40 хв
Очікування: 2-3 год.
Температура: 180°С
Приготування:
1.Розчиніть дріжджі у теплуватій воді.
2. Просійте борошно у велику миску, додайте дріжджі, яйця, олію, половину молока і за допомогою дерев ' яної ложки або міксера з гаками змішайте компоненти. Поступово додайте решту молока. Вимісіть все 5 хвилин. Коли тісто почне відлипати від рук (стінок миски), додайте сіль і невеликими порціями цукор. Вимішуйте ще 5-10 хвилин.
3. Сформуйте із тіста кулю. Покладіть його у миску, змащену олією, накрийте вологим рушником і залиште в теплому місці підрости( об ' єм повинен збільшитися у два рази).
4. Розділіть тісто на 8 частин однакового розміру та ваги.
5. Візьміть один шматок і розкачайте його тонко (2-3мм товщини) у прямокутник розміром 10х25 см.
6. Покладіть на середину ложку смальцю (приблизно 20-25 г), і розмастіть його рівномірно по поверхні.
7. Згорніть тісто (достатньо тісно) у трубочку. Для цього почніть згортати прямокутник на себе, наче килим, доки не утвориться невеликий рулон. 8. Защипніть кінці і притисніть шов, щоб при випіканні жир не витік на лист.
9. Візьміть трубочку за один кінець і почніть обгортати тісто навколо себе по колу доки не утвориться равлик.
10. Викладіть булочки на лист для випічки, застелений пергаментним папером, накрийте рушником і залиште у теплому місці (30°С) на 20-40 хвилин до подвоєння об'єму. Перед випіканням змастіть сумішшю яєчного жовтка та молока.
11. Випікайте до золотистого кольору у попередньо розігрітій духовці 30-40 хвилин. Температура - 180°С . Готові булочки змастіть невеликою кількістю розтопленого масла і щедро посипте цукровою пудрою.
Смачного!
0 comments:
Дописати коментар