Енсаїмада

Здобні булочки-равлики на дріжджовому тісті (рос. энсаймада) з Болеарських островів — ідеальне доповнення до ранкової кави або чаю.

Привіт, А чи не поснідати нам на іспанський лад? Сьогодні це будуть не чуррос (які в нас продаються під назвою «Тістечко огірок») із какао, якими теж часто снідають іспанці, а енсаїмада — посипані цукровою пудрою.


Ці равликоподібні дріжджові булочки походять з Балеарських островів і в оригінальному рецепті замість вершкового масла використовується (не лякайтесь, будь ласка) – свинячий смалець.


Я робила обидва варіанти — половину змащувала вершковим маслом, іншу -смальцем. Так от, із смальцем вийшло смачніше і дійсно схоже на ті, що якось куштувала у Барселоні. Тому, якщо ви любите випічку до сніданку — ці булочки на дріжджовому тісті саме те, що потрібно.


Любителі солодкого можуть змастити тісто повидлом, вийде теж смачно. Із вказаної кількості продуктів виходить 8 булочок.


ІНГРЕДІЄНТИ:

Для тіста

  • 600 г борошна
  • 15 г свіжих або 5 г сухих дріжджів
  • 120 г цукру
  • 2 ст.л. олії
  • 30 г теплої води
  • 200 мл. молока
  • 2 середніх яйця
  • 3г солі
  • яєчний жовток і молоко для змащування

Для змащування

  • 250 г смальцю кімнатної температури
  • цукрова пудра для посипання

Підготовка:1 година

Приготування:30-40 хв

Очікування: 2-3 год.

Температура: 180°С


Приготування:

1.Розчиніть дріжджі у теплуватій воді.


2. Просійте борошно у велику миску, додайте дріжджі, яйця, олію, половину молока і за допомогою дерев ' яної ложки або міксера з гаками змішайте компоненти. Поступово додайте решту молока. Вимісіть все 5 хвилин. Коли тісто почне відлипати від рук (стінок миски), додайте сіль і невеликими порціями цукор. Вимішуйте ще 5-10 хвилин.


3. Сформуйте із тіста кулю. Покладіть його у миску, змащену олією, накрийте вологим рушником і залиште в теплому місці підрости( об ' єм повинен збільшитися у два рази).


4. Розділіть тісто на 8 частин однакового розміру та ваги.


5. Візьміть один шматок і розкачайте його тонко (2-3мм товщини) у прямокутник розміром 10х25 см.


6. Покладіть на середину ложку смальцю (приблизно 20-25 г), і розмастіть його рівномірно по поверхні.


7. Згорніть тісто (достатньо тісно) у трубочку. Для цього почніть згортати прямокутник на себе, наче килим, доки не утвориться невеликий рулон. 8. Защипніть кінці і притисніть шов, щоб при випіканні жир не витік на лист.


9. Візьміть трубочку за один кінець і почніть обгортати тісто навколо себе по колу доки не утвориться равлик.


10. Викладіть булочки на лист для випічки, застелений пергаментним папером, накрийте рушником і залиште у теплому місці (30°С) на 20-40 хвилин до подвоєння об'єму. Перед випіканням змастіть сумішшю яєчного жовтка та молока.


11. Випікайте до золотистого кольору у попередньо розігрітій духовці 30-40 хвилин. Температура - 180°С . Готові булочки змастіть невеликою кількістю розтопленого масла і щедро посипте цукровою пудрою.


Смачного!


0 comments:

Дописати коментар