Pain perdu

Pain perdu, пан пердю — французькі солодкі грінки в яйці запечені з вишнями у духовці. Подаються з цукром і корицею.

або старий хліб на новий лад. Привіт, сьогодні в мене до кави — пан пердю — «загублений хліб», саме так перекладається з французької ця назва.



У німців це буде «Бідний лицар», а ми називаємо страву просто – грінки. Це – ідеальний варіант утилізації черствого хліба, булок, батонів, пасок. Звичайно, чим здобніша булка, тим смачніше виходить.


Моя бабуся жарила грінки на олії, мама - маргарині, а у пан пердю все складено у форму, пересипано вишнями і запечено у духовці. Геніальна смакота!


То як, у вас є черствий хліб і залишилися запаси консервованих або заморожених вишень? Тоді – до роботи. Робимо солодкі французькі грінки.


Інгредієнти для pain perdu:

На чотирьох:

  • 500г черствої булки
  • 300г консервованих або заморожених вишень
  • 4 яйця
  • 300мл. молока
  • 5ст.л. цукру
  • 20г масла

Додатково: форма для запікання


підготовка: 10 хв

приготування: 15-20хв

температура:220°С


Приготування:

1. Розморозити вишні. Скласти їх у металеву каструлю, додати 3 ст.л. цукру, 2 ст. л. води. Помішуючи час від часу довести до кипіння. Витримати 2-3 хв. на середньому вогні, вимкнути. Якщо ви використовуєте консервовані вишні, просто відцідіть їх від соку.


2. Нарізати хліб скибками, зрізати скоринку.


3. Змішати яйця до однорідності, додати молоко, 2 ст.л. цукру, молоко.


4. Викласти шар (половину) булки у форму для запікання.


5. Відцідити вишні від сиропу, що утворився. Розподілити половину ягід зверху хліба.


6. Викласти наступний шар грінок, пересипаючи його рештою фруктів.


7. Розігріти духовку до 220°С.


8. Залити грінки яєчною масою.


9. Запікати пан пердю на середньому рівні духовки до золотистого кольору. Подавати з цукром і корицею.

P.S. Якщо булка не дуже здобна, можна посипати грінки родзинками і тертою цедрою лимона або апельсина. Ciao Bella! Смачного!


0 comments:

Дописати коментар