або старий хліб на новий лад. Привіт, сьогодні в мене до кави — пан пердю — «загублений хліб», саме так перекладається з французької ця назва.
У німців це буде «Бідний лицар», а ми називаємо страву просто – грінки. Це – ідеальний варіант утилізації черствого хліба, булок, батонів, пасок. Звичайно, чим здобніша булка, тим смачніше виходить.
Моя бабуся жарила грінки на олії, мама - маргарині, а у пан пердю все складено у форму, пересипано вишнями і запечено у духовці. Геніальна смакота!
То як, у вас є черствий хліб і залишилися запаси консервованих або заморожених вишень? Тоді – до роботи. Робимо солодкі французькі грінки.
Інгредієнти для pain perdu:
На чотирьох:
- 500г черствої булки
- 300г консервованих або заморожених вишень
- 4 яйця
- 300мл. молока
- 5ст.л. цукру
- 20г масла
Додатково: форма для запікання
підготовка: 10 хв
приготування: 15-20хв
температура:220°С
Приготування:
1. Розморозити вишні. Скласти їх у металеву каструлю, додати 3 ст.л. цукру, 2 ст. л. води. Помішуючи час від часу довести до кипіння. Витримати 2-3 хв. на середньому вогні, вимкнути. Якщо ви використовуєте консервовані вишні, просто відцідіть їх від соку.
2. Нарізати хліб скибками, зрізати скоринку.
3. Змішати яйця до однорідності, додати молоко, 2 ст.л. цукру, молоко.
4. Викласти шар (половину) булки у форму для запікання.
5. Відцідити вишні від сиропу, що утворився. Розподілити половину ягід зверху хліба.
6. Викласти наступний шар грінок, пересипаючи його рештою фруктів.
7. Розігріти духовку до 220°С.
8. Залити грінки яєчною масою.
9. Запікати пан пердю на середньому рівні духовки до золотистого кольору. Подавати з цукром і корицею.
P.S. Якщо булка не дуже здобна, можна посипати грінки родзинками і тертою цедрою лимона або апельсина. Ciao Bella! Смачного!
0 comments:
Дописати коментар