Сирник з ревенем

Рецепт класичного сирника —чизкейка з основою із хрумкого тіста та соковитим шаром із ревеню із цікавою фруктовою нотою

Привіт, поздоровляю з календарним початком літа! І поки сезон ревеню ще не зовсім минув, пропоную рецепт сирника з соковитим прошарком. І, будь ласка, не думайте, що буде кисло, тут чизкейк з кислинкою отримує цікаву фруктову ноту. І це - дійсно смачно.


Для основи пирога я використала свинячий смалець і сметану, вони роблять тісто більш хрумким. Але тут ви можете знайти рецепт основи на маслі або маргарині.


Хочу звернути вашу увагу. Для начинки я використовувала достатньо вологий сир, такий моя бабуся називала «молодим». За консистенцією він схожий на сиркову масу. Тому, до сухого, добре відчавленого сиру, вам потрібно буде додати трохи молока.


Не можу сказати, що вдасться вкластися у 15 хвилин, але час, витрачений на цей пиріг того вартий. Гарних вам вихідних. І, чао-какао!


Інгредієнти сирник з ревенем:

Для основи:

  • 200г борошна
  • 50г смальцю або кулінарного жиру
  • 50г сметани
  • 60 г цукру
  • 1 яйце
  • 1 ст.л. порошку для випічки
  • 1 ст.л. натертої лимонної цедри

Для сирної начинки:

  • 500г нежирного домашнього сиру
  • 50г вершкового масла
  • 100г цукру
  • 100г вершків або сметани
  • 3 яйця
  • 1 ст.л. крохмалю
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 дрібка солі

Для ревеневого прошарку:

  • 500г ревеню
  • 2 яблука
  • 5 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. крохмалю
  • 1 пакетик ванільного цукру

підготовка: 45 хв

приготування: 50 хв

температура: 180-200°С


Приготування:

1. Змішати муку, порошок для випічки, сіль. Висипати гіркою на робочу поверхню.


2. Зробити заглиблення. Розбити у нього яйце, додати натерту цедру, цукор та нарізаний кубиками смалець.


3. Взяти на пальці трохи борошна. Швидко перетерти його з іншими компонентами і замісити тісто.


4. Загорнути у харчову плівку або вологий рушник і покласти на 30-40хв у холодильник «відпочити».


5. Тим часом підготувати начинку. Вимити і почистити ревінь, нарізати його шматочками товщиною 1 см. Почистити яблука від шкірки і насінника, нарізати кубиками. Перекласти фрукти у велику миску, посипати цукром, залишити на 15 хвилин, щоб вони пустили сік.


6. Викласти фруктову начинку на розігріту сковороду і витримати на невеликому вогні 5-10хв. Відцідити фрукти від соку, охолодити, перемішати із 1 ст.л. крохмалю.


7. Для сирної начинки. Відділити жовтки від білків. Збити білки із дрібкою солі до м’яких піків. Поставити у холодильник для подальшого використання.


8. Збити жовтки із цукром до побіління, додати домашній сир (консистенція повинна бути як у сиркової маси), крохмаль, ванільний цукор, розм’якшене масло, вершки і збити все до стану крему.


9. В три прийоми додати збитий білок, обережно перемішати після кожного разу.


10. Розкачати тонко тісто. Викласти у форму, сформувати бортик. Наколоти дно пирога виделкою.


11. Рівномірно розподілити фруктову масу по основі пирога. Зверху викласти сирну масу і розрівняти.


12. Випікати 50 хвилин за температури 180-200°С.


13. Виключити нагрів і залишити пиріг у виключеній духовці ще на 30 хвилин.


14. Після цього вийняти пиріг з духовки і залишити до повного охолодження у формі.


15. Перед подачею посипати цукровою пудрою або полити сиропом, який утворився від уварювання фруктів.



0 comments:

Дописати коментар