Шоколадний пиріг з вишнею

Шоколадний пиріг з вишнею

Ой, вишеньки-черешеньки, червоні та спілі... Як же я чекала доки настане ваш час. Тепер можна насолодитися і варениками, і пирогами.



Як на мене, шоколад і вишня — ідеальні партнери. Цей пиріг я пекла і з черешнею, і з вишнею. Наче все те саме, а смаки різні. Черешневий був солодший, а вишневий вийшов яскравішим і на колір, і на смак.


У пиріг, що на фото я поклала менше розпушувача (тільки половину норми), бо у мене не люблять щоб було багато тіста. Не повторюйте моєї помилки, вийшло не таким пухким і легким, як минулого разу.


Тому, якщо у вас вдома люблять тонку основу і багато фруктів — просто робіть половину порції тіста на ту ж саму кількість фруктів. Бажаю солодких вражень і вдалої випічки!


ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 1 кг черешні або вишні
  • 230 г борошна
  • 50 г крохмалю
  • 150 г цукру
  • 20 г какао порошку
  • 70 г вершкового масла або рафінованої олії
  • 100 мл молока або червоного вина
  • 2 яйця середнього розміру
  • 1 пакетик порошку для випічки
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • дрібка солі

Додатково: форма для випічки діаметром 26 см.


підготовка: 20 хв

приготування: 45-55хв

температура:170-180°С


Приготування:

1. Збити розтоплене вершкове масло (рафіновану олію) з цукром до побіління, додати по одному яйця і продовжити збивати до пишної маси.


2.Змішати у великій мисці сухі компоненти: борошно, порошок для випічки, какао, ванільний цукор, сіль.


3.Помити вишні, в идалити черешки, обтрусити фрукти від води.

4.Невеликими порціями додати по черзі масляну масу і молоко (вино) до сухих компонентів і обережно перемішати.


5.Розігріти духовку до 180°С. 6.Змастити форму для випічки маслом (олією), посипати панірувальними сухарями.


7.Вилити тісто у форму, зверху розподілити вишні.


8.Випікати 45-55 хвилин за температури 170-180°С.


Готовність перевірити на «суху паличку»; якщо сірник або зубочистка, занурена у тісто виходить сухою – пиріг готовий.


Спечений пиріг залишити у формі на 5-7 хвилин, після чого перенести на решітку до повного охолодження.


0 comments:

Дописати коментар