Варення з аґрусу

Рецепт простого варення з аґрусу із лимонами та пектином

Ciao, bellа! У часи моєї студентської юності робили ми з мамою декілька сортів варення із аґрусу. Одне з них було геть «збоченське» з наколюванням фруктів голкою, зливаннями-наливанням гарячим сиропом.


Інше - геніально просте, коли фрукти перемелювалися з лимонами і засипалися цукром у пропорції 1:1,5. Згадала я про нього лише минулого тижня, бо якраз зараз почався сезон цієї ягоди. Оригінальний рецепт, різноманітні варіації якого ще гуляють інтернетом, вирішила видозмінити.

Лимони, якщо їх змолоти разом із білою шкіркою дають гіркоту і неприємний посмак, тому у мене – окремо сік і цедра. Звичайний цукор замінила желюючим, щоб не було надто солодко. Вийшло наче інакше, але дуже смачно.

На 1 кг аґрусу

  • 0,5 кг желюючого цукру або звичайного цукру змішаного з пектином
  • 2 лайми або 1 лимон

1. Вимити фрукти, обтрусити від води, видалити хвостики і залишки квітки.

2. Перемолоти за допомогою блендера до стану пюре. Перелити у великий посуд (миску або каструлю), додати желюючий цукор або звичайний цукор, змішаний із пектином відповідно до інструкцій виробника. Залишити на 12-14 годин до повного розчинення.

3. Вимити лайми (лимон) гарячою водою із содою. Натерти цедру на дрібну тертушку, вичавити сік. Додати до фруктової маси.

4. Поставити посуд із фруктовим пюре на сильний вогонь, довести до кипіння, зняти піну, зменшити вогонь і варити масу 5 хвилин. Після чого зробити пробу на загусання. Для цього викласти 1 ч.л. варення на блюдечко і зачекати до його повного охолодження. Якщо повидло не загусло і залишилося текучим – проварити ще декілька хвилин час від часу повторюючи пробу.

5. Гаряче варення розкласти у чисті, сухі слоїки і закрити кришкою. Зберігати у темному прохолодному місці.

Ciao, bellа! Смачного!

Лайфхак для тих, хто як і моя мама мучиться із стерилізацією. Вимиті слоїки разом із залізними кришками можна поставити на 10 хвилин у духовку, попередньо розігріту до 100 ° С. P.S. для тих, хто любить експериментувати, лимон можна замінити на два ківі.


0 comments:

Дописати коментар