Семіфредо з черешнею

або, в перекладі з італійської, те що наполовину замерзло. Привіт! Ви вже робили домашнє морозиво? Ні? То, може спробуємо разом?


Бо для мене це - теж проба пера. На відміну від більшості рецептів, тут не використовуються яйця і не потрібні якісь особливі навички та пристосування. Достатньо звичайного міксера і пластикового контейнера.


Крім того, можна підбирати фрукти залежно від сезону та дивувати рідних домашнім морозивом. На відміну від купованого, воно не тверде, а скоріш схоже на підморожене суфле. Ідеальний варіант десерту, щоб вижити літньої спеки.



ІНГРЕДІЄНТИ:

На чотирьох:

  • 500 г черешні
  • 200 мл. вершків (мінімум 30% жирності)
  • 50 г цукру
  • 1 ст.л. цукрової пудри

підготовка: 15-20 хв

витримка: 2 год


Приготування:

1. Вистелити форму для заморожування прозорою плівкою. Поставити її у холодильник.


2. Вимити черешні. Відкласти 100 г. до подальшого використання. З решти видалити камінці, додати 2ст.л. цукру і перетерти за допомогою блендера на пюре.


3. Викласти фруктову масу у глибоку сковороду і проварити 5хв. Повністю охолодити.


4. Взяти решту черешні, що залишилася, розрізати кожну ягоду навпіл, видалити камінця.


5. Збити вершки з цукровою пудрою до густої пишної маси.


6. Викласти у контейнер для заморожування половинки черешень, охолоджене пюре і збиті вершки. Обережно перемішати за допомогою ложки.


7. Накрити кришкою і поставити у морозильну камеру на 2 години. Маса повинна захолонути, але залишатися достатньо м'якою всередині. Для подачі. Витягнути семіфредо з форми. Перевернути догори дном. Зняти плівку, порізати на порційні шматки.



0 comments:

Дописати коментар