або, в перекладі з італійської, те що наполовину замерзло. Привіт! Ви вже робили домашнє морозиво? Ні? То, може спробуємо разом?
Бо для мене це - теж проба пера. На відміну від більшості рецептів, тут не використовуються яйця і не потрібні якісь особливі навички та пристосування. Достатньо звичайного міксера і пластикового контейнера.
Крім того, можна підбирати фрукти залежно від сезону та дивувати рідних домашнім морозивом. На відміну від купованого, воно не тверде, а скоріш схоже на підморожене суфле. Ідеальний варіант десерту, щоб вижити літньої спеки.
ІНГРЕДІЄНТИ:
На чотирьох:
- 500 г черешні
- 200 мл. вершків (мінімум 30% жирності)
- 50 г цукру
- 1 ст.л. цукрової пудри
підготовка: 15-20 хв
витримка: 2 год
Приготування:
1. Вистелити форму для заморожування прозорою плівкою. Поставити її у холодильник.
2. Вимити черешні. Відкласти 100 г. до подальшого використання. З решти видалити камінці, додати 2ст.л. цукру і перетерти за допомогою блендера на пюре.
3. Викласти фруктову масу у глибоку сковороду і проварити 5хв. Повністю охолодити.
4. Взяти решту черешні, що залишилася, розрізати кожну ягоду навпіл, видалити камінця.
5. Збити вершки з цукровою пудрою до густої пишної маси.
6. Викласти у контейнер для заморожування половинки черешень, охолоджене пюре і збиті вершки. Обережно перемішати за допомогою ложки.
7. Накрити кришкою і поставити у морозильну камеру на 2 години. Маса повинна захолонути, але залишатися достатньо м'якою всередині. Для подачі. Витягнути семіфредо з форми. Перевернути догори дном. Зняти плівку, порізати на порційні шматки.
0 comments:
Дописати коментар