Сорбет із персиків

рецепт морозива з персиків або інших літніх фруктів

Привіт! Синоптики, принаймні ті, що складають прогноз погоди для мого телефону, обіцяють що літо таки настане. І щоб спека не застигла нас зненацька, сьогодні буде ще один рецепт морозива.


В ньому, на відміну від семіфредо, про яке я вже тут писала, немає цукру і вершків або яєць, які зазвичай використовуються при виготовленні морозива. Крім того, персики можна замінити на будь-які сезонні фрукти: полуниці, чорниці, лимони, апельсини ... Ну що, відірвемося від улюбленого фейсбучика на 15 хвилин? Тоді, до роботи!

Додатково: пластиковий лоток або миска для заморожування та блендер


підготовка: 10 хв

витримка: 8 год


Приготування:

1. Вимити фрукти, обтрусити від води, розрізати навпіл, видалити кістянку. Нарізати на шматочки.


2. Перекласти нарізані персики у лоток (миску) і поставити у морозильну камеру приблизно на 8 годин.


3. Вийняти посуд із фруктами з морозильної камери, залишити на 15-20 хв щоб верхній шар льоду трохи підтанув.


4. Перекласти заморожені шматочки персика у чашу блендера і перемолоти до однорідної консистенції. Et voila! Подавати з листочком м'яти або просто полити улюбленим ликером.


За тим, ciao. Нехай вдається!!

P.S.

Скоріше за все, рецепт сорбету потрапив до Італії з арабами десь у дев'ятому столітті. Сніг, необхідний для виготовлення морозива зберігався в гірських печерах між шарами соломи до літа. Тодішній рецепт був простим: сніг змішували з морською сіллю, щоб забезпечити його вершкову текстуру. До нього додавали фруктовий сік, який поступово замерзаючи перетворювався на сорбет.


0 comments:

Дописати коментар