Привіт! Синоптики, принаймні ті, що складають прогноз погоди для мого телефону, обіцяють що літо таки настане. І щоб спека не застигла нас зненацька, сьогодні буде ще один рецепт морозива.
В ньому, на відміну від семіфредо, про яке я вже тут писала, немає цукру і вершків або яєць, які зазвичай використовуються при виготовленні морозива. Крім того, персики можна замінити на будь-які сезонні фрукти: полуниці, чорниці, лимони, апельсини ... Ну що, відірвемося від улюбленого фейсбучика на 15 хвилин? Тоді, до роботи!
Додатково: пластиковий лоток або миска для заморожування та блендер
підготовка: 10 хв
витримка: 8 год
Приготування:
1. Вимити фрукти, обтрусити від води, розрізати навпіл, видалити кістянку. Нарізати на шматочки.
2. Перекласти нарізані персики у лоток (миску) і поставити у морозильну камеру приблизно на 8 годин.
3. Вийняти посуд із фруктами з морозильної камери, залишити на 15-20 хв щоб верхній шар льоду трохи підтанув.
4. Перекласти заморожені шматочки персика у чашу блендера і перемолоти до однорідної консистенції. Et voila! Подавати з листочком м'яти або просто полити улюбленим ликером.
За тим, ciao. Нехай вдається!!
P.S.Скоріше за все, рецепт сорбету потрапив до Італії з арабами десь у дев'ятому столітті. Сніг, необхідний для виготовлення морозива зберігався в гірських печерах між шарами соломи до літа. Тодішній рецепт був простим: сніг змішували з морською сіллю, щоб забезпечити його вершкову текстуру. До нього додавали фруктовий сік, який поступово замерзаючи перетворювався на сорбет.
0 comments:
Дописати коментар