Привіт! Як вам літо, не занадто швидко біжить? Щось я за ним не встигаю. Наче лише вчора з'явилася перша полуниця, а тут вже полиці супермаркетів наповнені динями і кавунами.
Зупинися, літо, збав свою швидкість, дай насолодитися твоїми плодами. Навіть на улюблене куховарство шкода витрачати літній час. Тому згадався мені рецепт фламмкухена , тієї самої «французької піци», про яку я вже писала у січні.
Його можна робити не лише з традиційною начинкою (цибуля-шинка-сир); існує велика кількість солодких варіантів: яблука, груші, чорниці, малина. Незмінним залишається тонке, хрустке тісто і шар сирно-вершкової суміші.
ІНГРЕДІЄНТИ
Для тіста:
- 250 г борошна
- 1 ст.л. олії
- 150 мл теплої води
- 1 чайна ложка солі
Для начинки:
- 2 цибулини
- 140 г шинки
- 100 г м'якого сиру (факультативно)
- 100 г домашнього сиру (творог)
- 100 мл густої сметани (в оригіналі крем-фреш)
- тертий мускатний горіх
- перець
підготовка: 15хв
приготування: 15-20хв
температура:250°С
Приготування:
1. Змішайте всі інгредієнти для тіста і вимісіть його щонайменше 5 хвилин. Накрийте вологим рушником або загорніть у харчову плівку і поставте у холодильник до подальшого використання.
2. Розігрійте духовку до 250° C .
3. Наріжте почищену цибулю напівкільцями, а шинку і м'який сир кубиками.
4. Розкачайте тонко тісто (3-5 мм), перекладіть його на деко, застелене папером для випічки.
5. Змішайте домашній сир, сметану, перець, мускатний горіх, перець.
6. Розподіліть цю суміш по поверхні тіста, зверху викладіть цибулю, шинку і шматочки м'якого сиру.
7. Випікати на дні духовки 15-20 хвилин до утворення рум'яної скоринки.
0 comments:
Дописати коментар