FLAMMENKUECHE або варіації на тему

Фламкухен, тарт фламбе або французька піца з безліччю варіантів начинок. Ідеальний варіант для легкої вечері.

Привіт! Як вам літо, не занадто швидко біжить? Щось я за ним не встигаю. Наче лише вчора з'явилася перша полуниця, а тут вже полиці супермаркетів наповнені динями і кавунами.


Зупинися, літо, збав свою швидкість, дай насолодитися твоїми плодами. Навіть на улюблене куховарство шкода витрачати літній час. Тому згадався мені рецепт фламмкухена , тієї самої «французької піци», про яку я вже писала у січні.


Його можна робити не лише з традиційною начинкою (цибуля-шинка-сир); існує велика кількість солодких варіантів: яблука, груші, чорниці, малина. Незмінним залишається тонке, хрустке тісто і шар сирно-вершкової суміші.


ІНГРЕДІЄНТИ

Для тіста:

  • 250 г борошна
  • 1 ст.л. олії
  • 150 мл теплої води
  • 1 чайна ложка солі

Для начинки:

  • 2 цибулини
  • 140 г шинки
  • 100 г м'якого сиру (факультативно)
  • 100 г домашнього сиру (творог)
  • 100 мл густої сметани (в оригіналі крем-фреш)
  • тертий мускатний горіх
  • перець

підготовка: 15хв

приготування: 15-20хв

температура:250°С


Приготування:

1. Змішайте всі інгредієнти для тіста і вимісіть його щонайменше 5 хвилин. Накрийте вологим рушником або загорніть у харчову плівку і поставте у холодильник до подальшого використання.


2. Розігрійте духовку до 250° C .


3. Наріжте почищену цибулю напівкільцями, а шинку і м'який сир кубиками.


4. Розкачайте тонко тісто (3-5 мм), перекладіть його на деко, застелене папером для випічки.


5. Змішайте домашній сир, сметану, перець, мускатний горіх, перець.

6. Розподіліть цю суміш по поверхні тіста, зверху викладіть цибулю, шинку і шматочки м'якого сиру.


7. Випікати на дні духовки 15-20 хвилин до утворення рум'яної скоринки.


0 comments:

Дописати коментар