Ciao, bella! Продовжимо нашу сливову тему? Сьогодні буде про варення.
"Чому різдвяне?" – спитаєте ви – бо саме таке продають у супермаркетіна розі перед зимовими святами. Його можна купити лише протягом короткого часу – десь тиждень чи два перед Різдвом, доки не закінчиться партія. Та й пахне воно новорічно – корицею.
Його магічна особливість — скільки б слоїчків не купувалося, буде з’їдено все. Тож цього року я вирішила зварити улюблене варення самостійно. Ділюся.
ІНГРЕДІЄНТИ:
На 1 кг слив:
- 500 г яблук
- 1-2 ст.л. кориці
- 700 г цукру
- пектин 2:1
Підготовка: 40-50хв
Приготування: 20хв
Приготування:
1. Вимити і обсушити фрукти. Видалити насінника в яблук і кістянку із сливи, нарізати невеликими шматками. Скласти у великий посуд, додати 100 мл води і витримати на повільному вогні 5-10 хвилин доки розм’якне.
2.Перетерти все до стану пюре за допомогою блендера або просто протерти через сито.
3.Змішати цукор з пектином, додати до охолодженої маси і залишити на декілька годин до повного розчинення.
4. Довести до кипіння на сильному вогні. Зменшити полум’я і, постійно помішуючи, проварити 4 хв. Додати корицю, перемішати, зробити пробу на загусання; викласти 1 ч.л. варення на блюдечко і зачекати до його охолодження. Якщо воно не загусло і залишилося текучим – проварити ще 1-2 хвилини час від часу повторюючи пробу.
5. Гаряче варення розкласти у чисті, сухі слоїки і закрити кришкою. Зберігати у темному прохолодному місці до холодних часів.
За тим, ciao. Нехай вдається!!
0 comments:
Дописати коментар